Ειδήσεις

Επιτυχόντες μεν, αδιόριστοι δε, 725 πυροσβέστες

Τι και αν εδώ και μήνες, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και έχουν κυρωθεί οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων υποψηφίων Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων (ΦΕΚ 1379/Γ΄/31.12.2012);

Μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση αναφορικά με την πρόσληψή τους. 

Οι 725 αδιόριστοι επιτυχόντες πυροσβέστες, γυναίκες και άνδρες και σε ηλικία από 24 έως 29 ετών, ζητούν να ξεκινήσει έστω σταδιακά η διαδικασία απορρόφησής τους από τη φετινή χρονιά.

Όλοι τους συμμετείχαν «στον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα αξιοκρατικό και αδιάβλητο», όπως αναφέρουν, διαγωνισμό που προκήρυξε στις 13 Δεκεμβρίου 2011 ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετά την επιτυχή συμμετοχή τους σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, και με βάση τα προσόντα τους, τα ονόματα των 725 ατόμων ως διοριστέοι δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τέλος Δεκεμβρίου του 2012.

Η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού ήταν καθ' όλα νόμιμη, ενώ επίσης σημειώνουν ότι είχαν προϋπολογιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών.

Η εκπαίδευσή τους διαρκεί μόλις τέσσερις μήνες στην

Για τον λόγο αυτό συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Στεφάνου, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων των 725 επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβεστών της προκήρυξης 57659 οικ. Φ. 300.2/13 Δεκεμβρίου 2011. Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της απορρόφησης των 725 επιτυχόντων.

Σχόλια