Ειδήσεις

Ξεπουλήθηκε η απεργία τονίζει η αγωνιστική παρεμβάση εκπαιδευτικών

"Με διγλωσσίες και τακτικισμούς ξεπουλούν τον κλάδο οι παρατάξεις ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ -Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ )ακόμη και την στιγμή της επιστράτευσης μας" τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να αντιπαλέψουν "το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της υποταγής και της ήττας που επιβάλλον οι παρατάξεις της συναίνεσης" , ενώ την ερχόμενη Παρασκευή οργανώνουν και συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Επίσης στην ανακοίνωση τους τονίζουν: «Συνάδελφοι, οι κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) και οι "αριστεροί" συνοδοιπόροι τους (Συνεργασία) έπαιξαν την τελευταία σκηνή της καλοστημένης φάρσας τους στη Γ.Σ. των προέδρων (15/5), αποκαλύπτοντας-με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο - την πολιτική του ξεπουλήματος των αγώνων, του λαϊκού εμπαιγμού, της παραπλάνησης και του εγκλωβισμού της βάσης, πολιτική που τηρούν ανενδοίαστα ακόμη και την περίοδο της καθιέρωσης νέων "Ιδιώνυμων" αδικημάτων, ποινικοποίησης όχι μόνο της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, αλλά και των φρονημάτων.

Έτσι, ανενδοίαστα, οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις αποδέχονται στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και προπαγανδίζουν στις Γ.Σ. την απεργία διαρκείας, έχοντας στο νου τους εξ αρχής -αφού κερδίσουν τις εντυπώσεις ενόψει των εκλογών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ- να «ονομάσουν το ψάρι κρέας» δηλ την απεργία ως απεργοσπασία(!) και να σηκώσουν τη σημαία της υποταγής ακόμη και στην ποινικοποίηση, υπονομεύοντας επιπλέον και τις καταστατικές λειτουργίες του συνδικαλισμού, την ίδια στιγμή που  βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνητικών κομμάτων που στηρίζουν(Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) και του κόμματος που παίζει το ρόλο του διαδόχου τους (ΣΥΡΙΖΑ).

Η υπονομευτική δράση των τριών παρατάξεων δείχνει - με τον πιο παραστατικό τρόπο-τη φύση και τη λειτουργία όχι μόνο του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), αλλά και της "αριστερής διαχείρισης" (Συνεργασία), με όποια σχήματα κι αν αυτή εκφράζεται. Γιατί και σε τοπικό επίπεδο, η εκπαιδ. Προοπτική - σε ό,τι αφορά την ουσία του λόγου της και όχι στο τυπικό διακηρυκτικό επίπεδο - κινήθηκε κατ' αντίστοιχο τρόπο με τις την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο γνωστό τοπίο της διγλωσσίας, ενώ στη Γ.Σ.  της ΕΛΜΕ στην πλειονότητά της υπερψήφισε την αποπροσανατολιστική πρόταση για "εναλλακτικές" και γενικώς… καλλιτεχνικού τύπου δήθεν διαμαρτυρίες ενάντια στην Επιστράτευση (!). Πρόκειται για προτάσεις εκφυλισμού του συνδικαλισμού σε γραφική διαμαρτυρία "δρωμένων", που πρέπει να συναντήσουν τη μαζική και σθεναρή μας αντίσταση και άρνησή μας.

Απέναντι σε αυτό το υπονομευτικό κλίμα της διγλωσσίας και του λαϊκού εμπαιγμού, η αγωνιστική παρέμβαση εκπαιδευτικών ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκάλυψης και καταγγελίας του τυχοδιωκτικού ρόλου αυτού του συνδικαλισμού.

Κάλεσε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το απεργιακό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ , τονίζοντας ότι η απεργία είναι άρρηκτα δεμένη με το σπάσιμο της επιστράτευσης με μαζικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Ξεκαθαρίσαμε σε όλη τη διαδικασία της Γ.Σ., αλλά και στις ενημερώσεις στα σχολεία ότι η επιστράτευση απαιτεί συσπείρωση-ενότητα και πίστη στην αξία του αγώνα μας, αλλά και υποστήριξη από όλα τα άλλα σωματεία.

Μιλήσαμε καθαρά και αποκαλύψαμε τα κρυμμένα χαρτιά των τριών προαναφερόμενων παρατάξεων.

Στην άλλη όχθη το ΠΑΜΕ, ενώ υποστήριξε την άρρηκτη σχέση μεταξύ απεργίας και σπασίματος της Επιστράτευσης, ωστόσο αντιμετώπισε την απεργία εξ αρχής με τη λογική της διαφοροποίησής του, καταθέτοντας πολλές και διαφορετικές προτάσεις(13 και 14 Μάη, 16 και 17) - παραπαίοντας μεταξύ της αναγκαιότητας για πραγματοποίηση της απεργίας  προ των πανελλαδικών εξετάσεων ή με την έναρξή τους - δείχνοντας την έλλειψη μιας σταθερής στρατηγικής, ενώ παράλληλα ψήφισε την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 13 Μάη, χωρίς να διασφαλίσει καν τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ για την προγραμματισμένη πρώτη ημέρα της απεργίας (17 Μάη)».

Σχόλια