default-image

Αυξήθηκε η απασχόληση στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Κρήτη
Αυξήθηκε η απασχόληση στα ξενοδοχεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση της απασχόλησης σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν ξένους και μείωση σε αυτά που φιλοξενούν κυρίως Έλληνες, καταγράφει μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που ανεβάζει στις πρώτες θέσεις της απασχόλησης την Κρήτη.

Στη μελέτη ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για την εθνικότητα των απασχολουμένων αν και είναι γνωστό ότι δεν είναι μικρός ο αριθμός των αλλοδαπών εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων που με την μέθοδο της μαθητείας απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες με πολύ χαμηλές αποδοχές

Η μεγαλύτερη άνοδος της απασχόλησης στα ξενοδοχεία παρατηρείται την περίοδο 2011-2012 στην περιφέρεια της Μακεδονίας-Θράκης, όπου αγγίζει το 11,4%.

Στην Κρήτη καταγράφηκε αύξηση 10,2% και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου 9,6%.

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, όπου η απασχόληση παρουσίασε πτώση 26%. Ακολουθεί η Πελοπόννησος όπου η απασχόληση συρρικνώθηκε κατά 16% και η Αττική όπου η μείωση έφτασε το 8,2%.

Το 2012 το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αυξήθηκε κατά 3.000 δωμάτια, εκ των οποίων τα περισσότερα προστέθηκαν στο δυναμικό του Ν. Αιγαίου της Κρήτης και της Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι νέες μονάδες έδωσαν πνοή στην απασχόληση των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία καθώς ο αριθμός τους θα είχε συρρικνωθεί κατά 1,3%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News