default-image

Κίνημα αιμοδοσία από το Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Κίνημα αιμοδοσία από το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη συντονισμένης οργάνωσης του εθελοντικού κινήματος για την αιμοδοσία συζήτησε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ο οποίος συνοδευόταν από τον πατέρα Γεώργιο Γαλεράκη, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου και τους συμπολίτες μας κ. Γιώργο Παπαδόσηφο και κα Μαρία Νικολακάκη, που εκπροσωπούν εθελοντικές ομάδες στη πόλης μας.

Η συνάντηση έγινε χθες στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη από φιάλες αίματος σε όλη την Ελλάδα και σαν χώρα αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αίμα, κυρίως από την Ελβετία, πληρώνοντας ένα τίμημα 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και κοινωνικής ευθύνης που δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο, αντίθετα σώζει ζωές. Όλοι οι φορείς λοιπόν σε συνεργασία, οφείλουν να οργανώσουν σε συστηματικότερη βάση αυτή τη συνέργεια και η κοινωνία στη συνέχεια θα την αγκαλιάσει με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών της.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News