Ειδήσεις

Συνάντηση με τους διευθυντές των ΤΕΠ

Συνάντηση με τους Δ/ντες των ΤΕΠ όλων των νοσοκομείων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της κ. Αντώνη Γρηγοράκη και του Υποδιοικητή, κ. Γιώργου Νεοφώτιστου.Στη σύσκεψη, που είχε ως αντικείμενο την πλήρη μηχανοργάνωση των ΤΕΠ με τη χρήση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας, συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα όπως:

Η δυνατότητα εφαρμογής ενός Ενιαίου Συστήματος Διαλογής και Λειτουργίας των ΤΕΠ σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης με βάση τα διεθνή δεδομένα. Το ενιαίο αυτό σύστημα θα διαφοροποιείται ανά νοσοκομείο ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, ενώ θα βασίζεται στο σύστημα που ήδη λειτουργεί στο Γ.Ν. Ρεθύμνου από το 2011.

Υποχρεωτική γραμματειακή υποστήριξη των ΤΕΠ σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης τις ημέρες εφημερίας τους και επί 24ωρης βάσης, με στόχο την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή στοιχείων που αφορούν στα προσερχόμενα περιστατικά και στην ηλεκτρονική παραγγελία όλων των εξετάσεων, στοιχεία που θα συμβάλλουν σημαντικά μεταξύ άλλων και στην καλύτερη παρακολούθηση των ροών στα Τμήματα.

Την επέκταση λειτουργίας ιατρείου διαλογής στα ΤΕΠ σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, αρχικά έως τις 11 το βράδυ, και με προοπτική 24ωρης λειτουργίας των.

Σχόλια