Ειδήσεις

401 χρόνια φυλακή στον Σειραγάκη

401 χρόνια φυλάκιση είναι η ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τον παιδεραστή Σειραγάκη. Με απόφαση του το  το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά  συγχώνευσε τη συνολική ποινή σε  220 έτη από τα οποία θα εκτίσει τα 25. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στον Σειραγάκη τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για πέντε χρόνια. Τέλος, η έφεση του κατηγορούμενου δεν θα έχει αναστέλλουσα μορφή. Το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών δεν έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Η εισαγγελέας Αθηνά Προκοπίδου είχε προτείνει την ενοχή του παιδεραστή Σειραγάκη για 46 από τα 48 συνολικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται και την ενοχή του και για πέντε πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται.

Από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι ο παιδεραστής στην απολογία του φέρεται πως εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων για τα οποία κατηγορείται, παραδέχτηκε ότι απλώς με 32 από τα παιδιά είχε μια σωματική επαφή που μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση σεξουαλική.

Με περίσσιο δε θράσος υποστήριξε εκ νέου ότι η ακραία σωματική επαφή ήταν "κώδικας" των ίδιων των παιδιών και πως δεν τα κατηύθυνε ο ίδιος.

Σχόλια