Ειδήσεις

"Έρχονται" οι δεινόσαυροι της Παταγονίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) - Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι 2 εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα.

Το πρώτο έχει τίτλο "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας" και στηρίζεται στην ομότιτλη περιοδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Μουσείου από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο "Πουλιά, οι απόγονοι των Δεινοσαύρων". Τα παιδιά θα γίνουν ορνιθολόγοι και θα παρατηρήσουν τα πουλιά της έκθεσης, τις προσαρμογές, τα αβγά και τα ράμφη τους. Στη συνέχεια θα μελετήσουν την εξέλιξή τους από τους Δεινόσαυρους και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη φύση με έμφαση στα αρπακτικά πουλιά.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 8 - 12 ετών (της Γ΄- ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου) και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια πέντε εβδομάδων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου).

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810-393630 και 2810282740, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου .

Δωρεάν είσοδος το Σάββατο

Παράλληλα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013  το Σάββατο 18 Μαΐου οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το χώρο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

Σχόλια