Ειδήσεις

Οι 20 μαχαιριές προκάλεσαν και υγειονομικό συναγερμό

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση του 11χρονου από τη Ρωσία που δίνει διπλή μάχη για τη ζωή του μετά την ανελέητη επίθεση που δέχτηκε.

Οι ιατρικές αναλύσεις που έγιναν τόσο στο Ηράκλειο όσο και την Αθήνα φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως ο 11χρονος, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σωληνωμένος στη ΜΕΘ του "Αγλαΐα Κυριακού", φανέρωσαν ότι πάσχει από σοβαρό μεταδοτικό νόσημα.

Ωστόσο η μητέρα δεν ενημέρωσε όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού και την παροχή των πρώτων βοηθειών επιτόπου.

Το ίδιο συνέβη και στη διάρκεια της νοσηλείας του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στην αεροδιακομιδή του, ακόμη και όταν παρελήφθη από γιατρούς στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Από χθες το απόγευμα έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές που κάλεσαν για λεπτομερή ιατρικό έλεγχο αστυνομικούς, διασώστες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με τη διαχείριση του περιστατικού βρίσκονται σε αγωνία από τη στιγμή που έφτασε το επείγον σήμα από το ΚΕΕΛ στην Αθήνα, το οποίο κινητοποίησε τόσο τις υγειονομικές όσο και τις αστυνομικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε άκρως απόρρητο έγγραφο που έφτασε χθες στην ιατρική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ, το ιατρικό και αστυνομικό προσωπικό που είχε επαφή με τον 11χρονο, πρέπει εντός 72 ωρών να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ήδη όμως οι πρώτες κρίσιμες 48ώρες έχουν εκπνεύσει.

Άγνωστο παραμένει αν έχει υποβληθεί σε εξέταση και ο ίδιος ο 20χρονος δράστης.

Φόβος μην προκληθεί κινητικό πρόβλημα

Εντωμεταξύ, προκύπτει ο φόβος ότι το τραύμα κοντά στη σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει μόνιμο κινητικό πρόβλημα στον 11χρονο Ρώσο που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη από τον 20χρονο Ολλανδό.

Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και θα μπορούσε να οδηγήσει και σε κινητικό πρόβλημα.

Έχοντας εξαντλήσει οι γιατροί - πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κ.κ. Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη - τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενούς.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, που παραμένει δίπλα του κάθε λεπτό, και κατά τη χθεσινή πολύωρη χειρουργική επέμβαση, συνοδευόμενη από τη μεταφράστρια που παραχώρησε το υπουργείου Εξωτερικών και την ψυχολόγο του υπουργείου Υγείας.

Σχόλια