Ειδήσεις

"Κέρδισε" το κρασί τους Κινέζους-ελπίδες "χρυσής" συμφωνίας!

Πέρα από το κρητικό λάδι που έχει "κερδίσει" τους Κινέζους, τώρα και το κρασί τούς έχει ενθουσιάσει όπως διαπιστώνει η ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα! Το κρητικό κρασί φαίνεται ότι είναι γευστικά πολύ πιο κοντά στις προτιμήσεις των Κινέζων, με αποτέλεσμα να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχει εκπρόσωπος της Ένωσης Πεζών με Κινέζους επιχειρηματίες.

Σήμερα, μέχρι το μεσημέρι μόνο, υπήρξαν 4 ραντεβού με Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι ζήτησαν περαιτέρω στοιχεία για τα κρητικά προϊόντα, ενώ με κάποιους είχαν ξανασυναντηθεί ή είχαν και φιλοξενηθεί στην Κρήτη.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια για θέματα εξαγωγών της Ένωσης Πεζών Εβελίνα Μπάκιντα, που μίλησε στο neakriti.gr από την Κίνα, «τόσο καιρό σπέρνουμε και τώρα περιμένουμε να θερίσουμε». Εδώ και ένα χρόνο, όπως επισημαίνει η κ. Μπάκιντα, τα στελέχη της Ένωσης δουλεύουν εντατικά ώστε να υπάρξουν επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες.

Μετά το πρώτο βήμα, με την επίσκεψη στην Κίνα ήρθε το δεύτερο βήμα, για να έρθουν έστω πιο κοντά σε μία συμφωνία, αφού αυτές οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Επειδή όμως η ελάχιστη παραγγελία από την Κίνα - σε περίπτωση πάντα συμφωνίας - είναι αρκετοί τόνοι και η μία παλέτα και παραγγελία συνήθως "φέρνει" την άλλη, όλοι ελπίζουν ότι αυτή η αποστολή θα φέρει την Ένωση πιο κοντά σε μια μελλοντική "χρυσή" συμφωνία για το κρητικό λάδι και το κρασί.

Ως γνωστόν ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην Κίνα, ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων. Τρεις Κρητικοί περιλαμβάνονται στην αποστολή και το βράδυ θα παρατεθεί γεύμα στην αποστολή από τον πρωθυπουργό.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια