default-image

Φόβος για κινητικό πρόβλημα για τον 11χρονο που μαχαιρώθηκε

Κρήτη
Φόβος για κινητικό πρόβλημα για τον 11χρονο που μαχαιρώθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φόβος ότι το τραύμα κοντά στην σπονυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει μόνιμο κινητικό πρόβλημα στον 11χρονο Ρώσο που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη από τον 20χρονο Ολλανδό κυριαρχεί σήμερα.

Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νοτιαίος μυελός γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και θα μπορούσε να οδηγήσει και σε κινητικό πρόβλημα.

Εχοντας εξαντλήσει οι γιατροί -πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κκ Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη- τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, που παραμένει δίπλα του κάθε λεπτό, και κατα την χεθσινή πολύωρη χειρορυγική επέμβαση, συνοδευόμενη από τη μεταφράστρια που παραχώρησε το υπουργείου Εξωτερικών και την ψυχολόγο του υπουργείου Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News