default-image

"Κουρεύτηκε" χρέος 60χρονου Ιεραπετρίτη κατά 68.711 ευρώ

Κρήτη
"Κουρεύτηκε" χρέος 60χρονου Ιεραπετρίτη κατά 68.711 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι μόνο δικαιώθηκε υπερχρεωμένος δανειολήπτης αλλά και "κουρεύτηκε" το χρέος του κατα 68.711 ευρώ! Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με απόφασή του δικαίωσε δανειολήπτη, συνταξιούχο του ΙΚΑ, του οποίου η σύζυγος είναι ανάπηρη και ο γιος του πάσχει από σοβαρή ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας

Καταναλωτών Κρήτης.

Συγκεκριμένα, με την υπ' αρ. 81/2013 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας δικαίωσε το δανειολήπτη, του οποίου το χρέος "κουρεύτηκε" κατά 68.711 ευρώ και έσωσε όχι μόνο την κύρια κατοικία του αλλά την περιουσία του.

Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι από την Ιεράπετρα, ηλικίας 60 ετών, έγγαμος, με σύζυγο με σοβαρή αναπηρία 100%, αλλά και με γιο άνεργο, με σοβαρά προβλήματα υγείας, μην μπορώντας να εργαστούν και να συνεισφέρουν στη διαβίωση της οικογένειας. Το εισόδημα του 60χρονου είναι από τη σύνταξή του, που ανέρχεται σε 1.608,44 ευρώ μηνιαίως και το αναπηρικό επίδομα της συζύγου του, που είναι 500 ευρώ, ενώ ο γιος του τον επιβαρύνει οικονομικά.

Ο συνταξιούχος δανειολήπτης έχει χρέος σε τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 201.411,41 ευρώ, για το οποίο όμως αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις, λόγω μείωσης της σύνταξής του την τελευταία τριετία, αλλά και των χρημάτων που χρειάζεται στο να διαθέτει βοηθό για την εξυπηρέτηση των μη δυνάμενων μελών της οικογένειάς του.

Εκτός από την κύρια κατοικία την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από τη ρευστοποίηση, ο δανειολήπτης διαθέτει και άλλα ακίνητα (μικρό διαμέρισμα και αγροτεμάχιο) τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δε θα προκαλέσουν εμπορικό ενδιαφέρον, λόγω της γενικότερης ύφεσης στον εμπορικό κλάδο της οικοδομής, για να τεθούν υπό ρευστοποίηση. Τέλος, διαθέτει ένα παλιό Ι.Χ. ελάχιστης εμπορικής αξίας.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση να ρυθμίσει το χρέος του ως εξής:

- Χορηγώντας του τετραετή περίοδο χάριτος για την πληρωμή δόσεων προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.

- Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του δανειζόμενου, προσδιορίζοντας καταβολές δόσεων 20ετίας των 390 ευρώ μηνιαίως.

- Με καταβολές τετραετίας 48 μηνών των 500 ευρώ μηνιαίως, απαλλάσσοντας το δανειολήπτη από το υπόλοιπο, δίνοντάς του την ευκαιρία να "γλυτώσει" από τη ρευστοποίηση κινητή και ακίνητη περιουσία, και κυρίως "κουρεύοντας" το χρέος του κατά 68.711 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News