default-image

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες κάτοικοι στις πόλεις που βρίσκονται στη σκιά του ηφαιστείου Popocatepetl στο Μεξικό, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους ανά πάσα στιγμή.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά τη σεισμική δραστηριότητα στον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο από το βράδυ του Σαββάτου έχει «ξυπνήσει» πετώντας λάβα και πυκνό καπνό.

Οι καπνοί από το ηφαίστειο, που είναι γνωστό στους ντόπιους ως «Popo», φτάνουν σε ύψος πάνω από 800 μέτρα πάνω από τον κρατήρα.

Οι αρχές έχουν σημάνει κατάσταση συναγερμού σε δύο κοντινές πόλεις, ανεβάζοντας τον κίνδυνο στην κατάσταση Yellow Phase 3 -το πέμπτο σκαλί στην 7βαθμη κλίμακα κινδύνου, γράφει η Daily Mail.

Σε περίπτωση που οι ειδικοί αναθεωρήσουν την κλίμακα κινδύνου προς τα επάνω, χιλιάδες άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Γι' αυτό έχουν στηθεί ήδη καταφύγια σε ασφαλή απόσταση.

Η λέξη Popocatepetl προέρχεται από τους Αζτέκους και σημαίνει «Το Βουνό που καπνίζει».

Το Popocatepetl θεωρείται ένα τα πιο καταστροφικά -δυνητικά- ηφαίστεια του κόσμου, λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που ζουν στη γύρω περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News