Ειδήσεις

Βέλγοι δημοσιογράφοι στον Άγιο Νικόλαο

Τις τουριστικές περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου επισκέφθηκαν Βέλγοι δημοσιογράφοι την Κυριακή 12 Μαΐου 2013, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής μας και της Κρήτης.

Οι Βέλγοι Δημοσιογράφοι προέρχονται από έντυπα ευρείας κυκλοφορίας Together magazine, Roularta Media Group - Tendances Trends cash, Produpress-Miles, Deco Idees, Actief Wonen, AutoGids, Boutgoo Magazine, ΒΜW Magazine, Carrera Motors Magazine κ.α. Η φιλοξενία τους έγινε από το Elounda Mare Hotel της ELOUNDA A.E.

Οι εντυπώσεις των δημοσιογράφων ήταν ιδιαίτερα θετικές σε ότι αφορά τη φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων που συνάντησαν κατά τη διαμονή τους. Δήλωσαν απόλυτα ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική ομορφιά του τόπου μας και την ζεστασιά των κατοίκων και μας διαβεβαίωσαν ότι ακριβώς αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουν στη χώρα τους για την Κρήτη και την Ελλάδα!

Σκοπός της επίσκεψής τους, όπως μας είπαν, είναι η ανάδειξη της περιοχής μας σε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ποικίλες εναλλακτικές λύσεις στους επισκέπτες, μεγάλη ασφάλεια και ηρεμία, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατά την επίσκεψή τους στην αρχαία Λατώ, ο κ. Μιχάλης Σγουρός, αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου και υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους και τους ευχαρίστησε υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην διαμόρφωση της εικόνας του τουρισμού μας καθώς και στην επιρροή τους στο τουριστικό ρεύμα από τη χώρα τους.

Η ομάδα των δημοσιογράφων είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τοπική εορτή της επετείου της Μάχης της Κριτσάς και να φωτογραφηθεί με ντόπιους ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές μπροστά στο μνημείο που φιλοτεχνήθηκε από τον Βρετανό γλύπτη Nigel Ratcliffe Springall, στη θέση «Κουτάραντος».

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο όμορφο παραδοσιακό χωριό της Κριτσάς και απόλαυσαν τις γαστρονομικές γεύσεις του Κριτσώτικου Συνεταιρισμού Γυναικών. Η κ. Μαρία Σημαιάκη πρόεδρος και η κ. Ειρήνη Ατσαλή αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Γυναικών, ταξίδεψαν τους επισκέπτες μας στην κρητική διατροφή. Δοκίμασαν αλμυρές και γλυκές γεύσεις ενώ παρακολούθησαν ζωντανά τον τρόπο παρασκευής της «κριτσώτικης νεράτης» με την ξινή μυζήθρα και όλα αυτά με τη συνοδεία της ντόπιας εξαιρετικής ρακής. Τα σχόλια των δημοσιογράφων για την κρητική διατροφή και τα αγνά προϊόντα που διαθέτουμε ήταν εντυπωσιακά.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη μοιράστηκαν τσάντες στους δημοσιογράφους, που περιείχαν το βραβευμένο λάδι της Κριτσάς, DVD καθώς και έντυπα που αναφέρονται στον πολιτισμό, στην αρχαιολογία, στην ιστορία και στην Κρητική διατροφή.

Τους δημοσιογράφους συνόδευσαν η κ. Πόπη Χαλκιαδάκη, μέλος του ΠΑΟΔΑΝ και ο κ. Λεωνίδας Κλώντζας δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ.

Σχόλια