Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επεισόδια κατά την προσπάθεια παρεμπόδισης πλειστηριασμού

Επεισοδιακή αποδείχθηκε αυτή τη φορά η προσπάθεια της κίνησης "Λαϊκή Στάση Πληρωμών" στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου να εμποδίσει  πλειστηριασμό.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΜΑΤ που εμφανίστηκαν  αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα μέλη της κίνησης να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό, ενώ  ειδοποιήθηκε και ο εισαγγελέας.

Στο σημείο επικράτησε  ένταση, ενώ πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια παρεμπόδισης πλειστηριασμού.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της   κίνησης "Λαϊκή Στάση Πληρωμών"αναφέρουν :Αλλη μια δυναμική παρέμβαση της Λ.Σ.Π.,πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/5/'13 στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε,μετά από κάλεσμα που κάναμε μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας,για την αναστολή πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες.
Παρουσία αστυνομικής δύναμης,βρεθήκαμε λίγο πριν τις 16:00 έξω από την είσοδο,αλλά όπως φάνηκε οι συμβολαιογράφοι ήταν καλά προετοιμασμένοι και με ύπουλο τρόπο πέρασαν μέσα στο κτίριο.
Η αντίδρασή μας ήταν άμεση,καθώς μπήκαμε κι εμείς,παρόλη την προσπάθεια των αστυνομικών να μας εμποδίσουν.
Καταλάβαμε την αίθουσα που θα λάμβανε χώρα η εκδίκαση των υποθέσεων,φωνάζοντας ταυτόγχρονα συνθήματα και εμποδίζοντας την είσοδο στα τραπεζικά κοράκια.
Η στάση των συμβολαιογράφων,ήταν θρασύτατη,ειρωνική και άκρως εριστική εναντίον μας. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο,να ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα,για να μας απομακρύνει από τον χώρο.
Συνεχίζοντας εμείς ακάθεκτοι,παραμείναμε ενδυναμώνοντας την στάση μας και ερχόμενοι σε συνεχή αντιπαράθεση μαζί τους.
Κάποια στιγμή,εισέβαλλαν στην αίθουσα δύο διμοιρίες ΜΑΤ,προσπαθώντας να μας βγάλουν έξω,προκαλώντας την έντονη αντίδραση όλων μας!!!
Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο,όταν έφτασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών,οι οποίοι με απάραδεκτα χλευαστικό τρόπο,ειρωνεύτηκαν την όλη μας προσπάθεια,με αποτέλεσμα να προκληθούν φραστικά επεισόδια και να ανέβει η ένταση.
Παρά την συνεχή προσπάθεια των ΜΑΤ,να μας αναγκάσουν να αποχωρήσουμε,παραμείναμε μέχρι και την τελευταία στιγμή,όπου όλοι μαζί τραγουδώντας τον Εθνικό 'Υμνο,καταφέραμε για άλλη μια φορά,να αναστείλουμε την όλη διαδικασία.

Καλούμε όλο τον λαό του Ηρακλείου,να συνεχίσει να μας στηρίζει με την παρουσία του κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο καθώς και κάθε Κυριακή στις 19:30 μ.μ.,στην τακτική μας συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας.

-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,
τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα 
και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.

Σχόλια