default-image

Πώς θα ξεδιψάσει η Γαύδος και δηλώσεις περί "γκρίζας ζώνης"

Κρήτη
Πώς θα ξεδιψάσει η Γαύδος και δηλώσεις περί "γκρίζας ζώνης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια δήλωση που θα συζητηθεί υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, το δήμαρχο Γαύδου, καθώς και την αντιδήμαρχο κ. Καλλίνικου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δεικτάκης κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει τη Γαύδο ως γκρίζα ζώνη προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ και να θέσουν υπό αμφισβήτηση περιοχές οι οποίες έχουν στο υπέδαφός τους κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο δήμαρχος Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης μετέφερε στον κ. Δεικτάκη το γεγονός ότι το νησί έχει διψάσει και ότι η κατάσταση πλέον είναι δραματική για τους κατοίκους αλλά και όσους επισκεφτούν την περιοχή. Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά, στις υφιστάμενες γεωτρήσεις έχει ελαττωθεί η παροχή νερού ενώ στη μία που ακόμη λειτουργεί έχει καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας και δυσλειτουργεί, ενώ τα πηγάδια έχουν υφαλμυρίσει.

Οι κάτοικοι πλέον βρίσκονται σε απόγνωση αφού η εικόνα αυτή επικρατεί πριν καν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, οπότε και θα στερέψουν από νερό.

Ο κ. Δεικτάκης επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, ο οποίος θα αποστείλει άμεσα γεωλόγο για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της έλλειψης υπαλλήλων στο Δήμο Γαύδου, καθώς μέχρι και σήμερα δεν υπήρχαν οικονομικές  υπηρεσίες και παραχωρούσε προσωπικό ο Δήμος Καντάνου για τις ανάγκες χρηματικών ενταλμάτων και την ταμειακή τους εξόφληση.

Ο κ. Δεικτάκης ζήτησε από το δήμαρχο Καντάνου να συνεχίσει να παρέχει έναν υπάλληλο.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News