default-image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ένα ξεπερασμένο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο χρεοκόπησε μαζί με τη χώρα και εφόσον δε μετεξελιχθεί άμεσα θα απαξιωθεί πλήρως, έκανε λόγο, με αφορμή την απεργία της ΟΛΜΕ, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 984" και στη δημοσιογράφο κυρία Νόνη Καραγιάννη.

«Πολύ αμφιβάλλω αν το συνδικαλιστικό κίνημα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των εργαζομένων ή των ιδίων των μεγαλοσυνδικαλιστών. Το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλέον πολύ ξεπερασμένο. Και νομίζω ότι και τα κόμματα εξουσίας δυστυχώς δεν πήραν στο παρελθόν, για ψηφοθηρικούς λόγους, τις απαραίτητες αποστάσεις από τις ακραίες συνδικαλιστικές πρακτικές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα χρεοκόπησε και «ή θα μετεξελιχθεί σε μια πιο δυτικοευρωπαϊκή λογική ή θα πάψει να έχει ουσιαστικό ρόλο παρέμβασης».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης αλλαγής του νομικού πλαισίου που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα κάτι «που θα προβεί προς όφελος του υγιούς συνδικαλισμού».

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι νέοι συνδικαλιστές αντιλαμβάνονται τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική λογική, η οποία θεωρεί  ότι «δεν οδηγούμεθα πάντα σε ακραίες αντιδράσεις, δεν χρησιμοποιούμε μια ξεπερασμένη πολωτική και ξύλινη ρητορική και πως ψάχνουμε να βρούμε λύσεις οι οποίες είναι προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News