default-image

Ασύμβατο σχήμα η τουριστική ανάπτυξη με το Μνημόνιο

Κρήτη
Ασύμβατο σχήμα η τουριστική ανάπτυξη με το Μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασύμβατο σχήμα η τουριστική ανάπτυξη με το Μνημόνιο και τη λιτότητα, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για τις εκτιμήσεις στον Τουρισμό.

''Παρά τις διακηρύξεις της τρικομματικής κυβέρνησης, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν αφήνουν πολύ μικρά περιθώρια για αισιοδοξία'' τονίζει.

''Η λιτότητα στην Ευρώπη και το Μνημόνιο στην Ελλάδα συνθέτουν ένα σχήμα πλήρως ασύμβατο με οποιαδήποτε έννοια ανάπτυξης στον τουρισμό ή γενικότερα.

Η κυβέρνηση αυτή δεν ασκεί πολιτική, το μόνο που κάνει είναι να προωθεί την καταστροφή της χώρας μέσα από την εφαρμογή του Μνημονίου. Επιπλέον, οι υποσχέσεις περί μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση κρύβονται κάτω από το χαλί, για χάρη ενός προγράμματος που δε ''βγαίνει''.

Αντί να σχεδιάζει την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που κατά γενική ομολογία δεν υπάρχει, αντί να προωθεί την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, αντί να αξιοποιεί βασικά εργαλεία άσκησης τουριστικής πολιτικής υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, ξεπουλά τις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες) και παρουσιάζει το ξεπούλημα ως «ανάπτυξη».

 Το κυριότερο, όμως, είναι ότι οι τουρίστες που θα έλθουν στην Ελλάδα, θα συναντήσουν μια χώρα καθημαγμένη από την ανεργία, βουτηγμένη στην ύφεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News