default-image

3 ΕΛΜΕ της Κρήτης υπέρ των απεργιών - Μία κατά

Κρήτη
3 ΕΛΜΕ της Κρήτης υπέρ των απεργιών - Μία κατά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα λαμβάνονται σήμερα οι τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της ολομέλειας των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας για το αν θα υιοθετηθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία των καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Προηγήθηκαν οι αποφάσεις των καθηγητών και στην Κρήτη που θα μεταφερθούν στην Αθήνα όπως και οι αποφάσεις που προκύπτουν από τις υπόλοιπες συνελέσεις.

Χθες όπως έχει ενημερώσει ήδη το neakriti.gr στο Ηράκλειο ελήφθη μια ρεαλιστική απόφαση που λέει «όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία», αλλά προκρίνει άλλες εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

"Όχι" στην απεργία στο Ηράκλειο

Οι καθηγητές του νομού αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι αν ψήφιζαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε μετά και να υποστηρίξουν έμπρακτα την απόφαση του αυτή, μπλοκάροντας τις εξετάσεις. Έτσι κατέληξαν στην πρόταση για άλλες μορφές αγώνα που αποκλείουν τις απεργίες σε αυτή τη φάση, η οποία κατέβηκε από ομάδα ανεξάρτητων καθηγητών και όχι από κάποια παράταξη.   Σε μια από τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις του τοπικού σωματείου των καθηγητών, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν τις αγωνίες τους για τα ακόμα δυσκολότερα που φαίνεται πως έρχονται...

Αξιοπρεπής ήταν ο βαθμός συμμετοχής των καθηγητών όλης της χώρας στις γενικές τους συνελεύσεις.

 Η ψήφος αυτή έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς οι καθηγητές όλης της χώρας είναι επιταγμένοι επ' αόριστον από τις 12  το μεσημέρι, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, τόσο το γεγονός ότι οι γενικές τους συνελεύσεις είχαν συμμετοχή, όσο και οι αποφάσεις των συνελεύσεων στέλνουν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως ο κλάδος βρίσκεται στα όρια των αντοχών και των ανοχών του.

"Ναι" στην απεργία στα Χανιά

Στα Χανιά στη διάρκεια της συνέλευσης οι καθηγητές ψήφισαν 435 υπέρ της απεργίας, 6 κατά ενώ υπήρξαν και 5 λευκά.

Υπέρ της απεργίας και το Ρέθυμνο

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επίκυρωσε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία και πρόταση να μην πειθαρχήσουν στην επίταξη, αν και αυτό το κομμάτι της απόφασης δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν απεκλείεται όμως αν αύριο η ΟΛΜΕ λάβει την απόφαση να μην ανταποκριθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην επιστράτευση ,να εφαρμοστεί κανονικά.

Υπερψήφισαν στο Λασίθι

Υπερ της πρότασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στο Λασίθι με 65 ψήφους υπερ, 7 κατα και 7 λευκά. Η συμμετοχή άγγιξε μόλις το 30%.

Υπήρξε ακόμη πρόταση του ΠΑΜΕ κατα της απεργίας, όπου 77 ψήφισαν κατα.

Παράλληλα σε κοινή πρόταση οι καθηγητές ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού και την απόφαση για άλλες μορφές δράσεων.

Των Ελένης Σταυρουλάκη - Αντώνη Νομικού - Έλλης Κοκάλη- Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News