default-image

Σοκ: Ήταν 17 ημέρες στην Κρήτη αλλά εγκλημάτησε με 20 μαχαιριές

Κρήτη
Σοκ: Ήταν 17 ημέρες στην Κρήτη αλλά εγκλημάτησε με 20 μαχαιριές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχιαστικές είναι οι διαστάσεις του δολοφονικού αμόκ του 20χρονου Ολλανδού, ο οποίος μαχαίρωσε 20 φορές 11χρονο Ρώσο. Όπως προέκυψε ήταν μόλις 6 ημέρες στο ξενοδοχείο του Ανισαρά, αλλά ήδη εγκλημάτησε! Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ξενοδοχείου, βρισκόταν υπό δοκιμή στο ξενοδοχείο και εφόσον  μέσα στο δοκιμαστικό αυτό διάστημα κρινόταν κατάλληλος για τη θέση θα του έκοβαν στη συνέχεια δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εργαζόταν ήδη κανονικά στο ξενοδοχείο ενώ το ίδιο υποστήριζε και ο ίδιος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 20χρονος (στη φωτογραφία πάνω) έφτασε πρώτη φορά στην Κρήτη στις 28 Απριλίου με την οικογένειά του και έμενε σε άλλο ξενοδοχείο μέχρι που έμαθε για την δουλειά του ανιματέρ στο ξενοδοχείο όπου κατέληξε, με τις καταστροφικές συνέπειες. Η οικογένειά του είχε επιστρέψει στην Ολλανδία. Ο πατέρας είναι Ολλανδός υπήκοος αλλά Ισπανοολλανδός στη ρίζα, ενώ η μητέρα του υιοθετημένη από Ελληνίδα μητέρα

Το δολοφονικό αμόκ

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν χθες τη νύχτα οι διακοπές 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία, που μαζί με τη μητέρα του απολάμβαναν τις καλοκαιρινές διακοπές σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Ανισαρά Χερσονήσου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 11χρονου πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και ο 11χρονος είχε ανάγκη να ξεχάσει για λίγο τη δυσάρεστη εμπειρία.

Ο ανιματέρ του ξενοδοχείου, αφού του έκλεψε το κινητό και το φορητό υπολογιστή, γεγονός που αντιλήφθηκε ο μικρός, τον κατακρεούργησε με 20 μαχαιριές. Ο 20χρονος Ολλανδός, αφού παρέσυρε εκτός ξενοδοχείου το μικρό αγόρι και το μαχαίρωσε, πλύθηκε, έκρυψε το μαχαίρι και επέστρεψε ξενοδοχείο για να κάνει κανονικά το νούμερό του!

Αρχικά ο 11χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η αερομεταφορά του με C 130 στην Αθήνα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".      

Στο πλάι του, η μητέρα του 11χρονου (στη φωτογραφία κάτω). Δεν μπορεί να πιστέψει πως οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου μετατράπηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε εφιάλτη.

Η μητέρα του 11χρονου

Η αερομεταφορά πραγματοποιήθηκε πριν τις 10 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης όπου ασθενοφόρο μετέφερε τον 11χρονο και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Ο 11χρονος Ρώσος έχει τραυματιστεί στην πλάτη, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ. Μητέρα και γιος βρίσκονταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Ο 11χρονος αντιλαμβάνεται πως ο ανιματέρ του έχει κλέψει το φορητό του υπολογιστή και το κινητό του και πάει να του ζητήσει το λόγο και τα προσωπικά του αντικείμενα πίσω.

Ο 20χρονος Ολλανδός καταφέρνει να βγάλει από το ξενοδοχείο το μικρό παιδί και να το μεταφέρει ελάχιστα μέτρα μακρύτερα σε σημείο που κανείς δε θα αντιλαμβανόταν τα σχέδιά του. Αφού κατακρεούργησε το αγόρι, πλύθηκε, άλλαξε ρούχα, καθάρισε και   έκρυψε το πτυσσόμενο καταδρομικό μαχαίρι σε πυροσβεστική φωλιά του ξενοδοχείου! Στη συνέχεια, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, πήγε και διασκέδασε κανονικά στους υπόλοιπους τουρίστες του ξενοδοχείου.

Το αγόρι προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Έπεσε σοκαρισμένο αιμόφυρτο δίπλα στο ρέμα, μια ανάσα από το ξενοδοχείο. Σχεδόν πέντε ώρες αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, που "χτένιζαν" την περιοχή για να το εντοπίσουν, μετά τη δήλωση της εξαφάνισης από τη μητέρα του. Πληροφορίες αναφέρουν πως βρήκε τη δύναμη και "φωτογράφισε" το διασκεδαστή, την ώρα που ο ίδιος κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Tο ξενοδοχείο στον Ανισαρά

Το σημείο όπου μαχαιρώθηκε ο 11χρονος

Αυτοψία στο χώρο από την Αστυνομία

Η σύλληψη του δράστη

Την ώρα που η αστυνομικοί αναζητούσαν τον 11χρονο, ο 20χρονος Ολλανδός εντοπίστηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα να κρύβει, σε δρόμο παραλιακά, τα κλοπιμαία που είχε σε ένα σακίδιο και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Λίγο αργότερα το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Ο ανιματέρ "έσπασε" και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.   

Η εξέταση του παιδιού από τον ιατροδικαστική που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, στην οποία εισήχθη άμεσα, έδειξε ότι οι μαχαιριές δεν είναι έβλαψαν ζωτικά του όργανα. Ωστόσο στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" εξετάζεται από νευροχειρουργό, καθώς φέρει και τραύμα στη σπονδυλική στήλη.    

Στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε ο 11χρονος πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτοψία από τον ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη συνοδευόμενο από αστυνομικούς.

Καλύπτονται τα έξοδα της οικογένειας του 11χρονου

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που συνέβη χθες στην Κρήτη με θύμα ένα παιδί 11 ετών ρωσικής καταγωγής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου, αποφάσισε, ως μία πρώτη κίνηση συμπαράστασης και διευκόλυνσης, την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειας του παιδιού, είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για την αποκατάσταση της υγείας του και φροντίδας των τραυμάτων του.

Η ΠΟΞ εκφράζει τη λύπη της για το τραγικό αυτό συμβάν, το οποίο είναι ένα μεμονωμένο όσο και πρωτοφανές περιστατικό, εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του θύματος και εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς τις Αρχές για την επείγουσα και πλήρη διαλεύκανσή του και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

O 20χρονος δράστης από την Ολλανδία

Σοκαρισμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Ανησυχία προκάλεσε η τραγωδία στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων που επισημαίνουν εκ νέου ότι κάποιοι ενδεχόμενα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν σε βάρος της χώρας το περιστατικό.

Παράλληλα για άλλη μια φορά επισημαίνουν πως λόγω φθηνού εργατικού κόστους εντός των ξενοδοχείων εργάζονται ως ανιματέρ ξένοι οι οποίοι είναι αμφίβολο αν διαθέτουν τις στοιχειώδεις γνώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την ώρα που καταρτισμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν άνεργοι γιατί κοστίζουν ακριβά.

Των Μαρίας Μαυρομάτη-Αγγέλας Δουλγεράκη - Γεωργίας Μακάκη -Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News