default-image

«Όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία» από το Ηράκλειο

Κρήτη
«Όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία» από το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ρεαλιστική απόφαση που λέει «όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία», αλλά προκρίνει άλλες εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, υπερψηφίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Οι καθηγητές του νομού αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι αν ψήφιζαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε μετά και να υποστηρίξουν έμπρακτα την απόφαση του αυτή, μπλοκάροντας τις εξετάσεις. Έτσι κατέληξαν στην πρόταση για άλλες μορφές αγώνα που αποκλείουν τις απεργίες σε αυτή τη φάση, η οποία κατέβηκε από ομάδα ανεξάρτητων καθηγητών και όχι από κάποια παράταξη.   Σε μια από τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις του τοπικού σωματείου των καθηγητών, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν τις αγωνίες τους για τα ακόμα δυσκολότερα που φαίνεται πως έρχονται...

Αξιοπρεπής ήταν ο βαθμός συμμετοχής των καθηγητών όλης της χώρας στις γενικές τους συνελεύσεις. Τα περισσότερα  σωματεία ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση για απεργία στις πανελλαδικές.

 Η ψήφος αυτή έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς οι καθηγητές όλης της χώρας είναι επιταγμένοι επ' αόριστον από τις 12 σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, τόσο το γεγονός ότι οι γενικές τους συνελεύσεις είχαν συμμετοχή, όσο και οι αποφάσεις των συνελεύσεων στέλνουν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως ο κλάδος βρίσκεται στα όρια των αντοχών και των ανοχών του. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα στο πλαίσιο της ολομέλειας των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που θα γίνει στην Αθήνα.

Υπέρ της απεργίας το Ρέθυμνο

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επίκυρωσε την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία και πρόταση να μην πειθαρχήσουν στην επίταξη, αν και αυτό το κομμάτι της απόφασης δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν απεκλείεται όμως αν αύριο η ΟΛΜΕ λάβει την απόφαση να μην ανταποκριθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην επιστράτευση ,να εφαρμοστεί κανονικά.

Τι συμβαίνει σε επίπεδο χώρας

Μέχρι τις 20.00 σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της απεργίας είχαν ψηφίσει 20 από τις 90 ΕΛΜΕ της χώρας του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Δεν αποκλείεται, βέβαια, οι καθηγητές στις σημερινές τους συνελεύσεις, εφόσον στηρίξουν το απεργιακό πρόγραμμα, να μελετήσουν άλλους τρόπους αντίδρασης…

Αύριο πλέον τα όλα προεδρεία της ΕΛΜΕ αναμένεται σε συνέλευσης της ΟΛΜΕ να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για τις οποίες χρειάζεται η απόφαση της πλειοψηφίας δηλαδή 60%.

Την Πέμπτη η συζήτηση της ένωσης γονέων

Κάλεσμα στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών απευθύνει η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη την Πέμπτη 16 Μάη 2013 ώρα 19.00 στην αίθουσα Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (Ανδρόγεω).

Θέμα συζήτησης η επιστράτευση των καθηγητών, και "το τι  σχολείο θέλουμε" όπως αναφέρεται.

Των Φιλίας Σαριδάκη - Έλλης Κοκάλη - Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News