Ειδήσεις

Προτείνει αναστολή των κινητοποιήσεων των καθηγητών

Σε πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Ιωάννη Μιχελογιαννάκη στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει:

Α) Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας. Η ελληνική οικογένεια η οποία στηρίζεται στην ισχυρή σύνδεση γονέων παιδιών, ζει με το όνειρο του «επιστήμονα», ασχέτως αν εκ των πραγμάτων ο επαγγελματικός προσανατολισμός πρέπει να αξιολογηθεί εξ αρχής, ούτως ώστε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.  Ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο οποίος στην συνείδηση των ελλήνων είναι πιθανών ο μόνος αδιάβλητος  θεσμός, η με την υστέρηση ακόμα και στοιχειωδών αναγκών της οικογένειας  για να βοηθήσει στις εξετάσεις το παιδί της, η μειωμένη ικανότητα επιτυχίας των εξεταζομένων λόγω της αβεβαιότητας και της σύγχυσης που υπάρχει, πρέπει να γίνουν  σεβαστά με το να ξεκαθαρίσουμε ότι ναι σίγουρα θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Β) 1) Η υποχρεωτική μετάθεση των εκπαιδευτικών. 2) Η εφαρμογή πειθαρχικών δομών που καταργούν κάθε έννοια του τεκμήριου αθωότητας. 3) Η αξιολόγηση με μορφή τιμωρίας και μισθολογικής καθήλωσης. 4) Οι νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. 5) Η δημιουργία τμημάτων με 30 και πλέον μαθητές. 6) Η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων  μόνιμων και αναπληρωτών, καθώς και 7 ) Οι επικείμενες απολύσεις αναπληρωτών είναι έγκλημα.  

Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την έκθεση του ΟΗΕ μια διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε τέσσερις υπαλληλικές ώρες εργασίας. Οφείλουμε επίσης να γνωρίζουμε  ότι στις 27 χώρες της Ε.Ε ο μέσος όρος διδακτικών ωρών είναι 19,1, και για είναι 18,4 για το λύκειο άρα οι 21 ώρες στην Ελλάδα και οι 16 μετά την 20ετία, μαζί με την γραφειοκρατία και την κατ' οίκον  εργασία υπερβαίνουν τις 40 ώρες.

Γ) 1) Όταν σε 38 χρόνια  γίνονται 8 επιτάξεις και σε  4 μήνες  γίνονται μόνο 3 επιτάξεις. 2) Όταν το πολυνομοσχέδιο με τα της παιδείας κατέβηκε σε ένα μόνο άρθρο. 3) Όταν η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έγινε με τη μορφή του κατεπείγοντος. 4) Όταν δεν υπήρξε εξάντληση διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών με ευθύνη της κυβέρνησης. 5) Όταν κατέβηκαν με το «έτσι θέλω» προεδρικά διατάγματα. 6) Όταν υπάρχει προγενέστερη δήλωση (2006) του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης ότι, οι επιτάξεις είναι αντισυνταγματικές.

Ως ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου προτείνω και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ενωτικού Μετώπου προτείνω αναστολή κινητοποιήσεων και συγχρόνως  :

1. Αμέσως η κυβέρνηση να αναστείλει το φασιστικό μέτρο επίταξης.

2. Να σταματήσουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ τα των μύθων περί εκπαιδευτικών που δεν εργάζονται.

3. Να δώσει η κυβέρνηση καθορισμένες ημερομηνίες συζήτησης των αιτημάτων της ενότητας  Β και να δεσμευτεί ότι θα τα κουβεντιάσει από μηδενική βάση.

4. Να δεσμευτεί σήμερα δημόσια ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μονίμων και αναπληρωτών.

5. Δε θα γίνουν αυθαίρετες μετακινήσεις χωρίς εξάντληση διαλόγου.

Σχόλια