Ειδήσεις

Σε επίταξη εκπαιδευτικοί, δημόσια κτήρια, μέσα και οχήματα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη τόσο για τη διαδικασία της επίταξης των εκπαιδευτικών, όσο όμως και την υλοποίηση ενός πρωτοφανούς σχεδιασμού ο οποίος προβλέπει την επίταξη δημόσιων κτηρίων, μέσων και οχημάτων.

Από χθες το πρωί σε επίταξη βρίσκονται τα δημόσια κτήρια αλλά και τα μέσα που διαθέτουν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Έγγραφα επίταξης κοινοποιήθηκαν σε όλους τους Δήμους, οι οποίοι κλήθηκαν να "παραλάβουν" τα σχολικά συγκροτήματα, όπως και έγινε, καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά χθες το μεσημέρι.

Και αυτό γιατί οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο προβλέπουν εναλλακτικά σενάρια για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με κάθε δυνατό τρόπο.

Το σχετικό φύλλο επίταξης που έφτασε για παράδειγμα χθες το πρωί στο Δήμο Πλατανιά αναφέρεται σε «επίταξη και χρήση ακίνητων και κινητών μέσων που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων και κάθε άλλης εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Το έγγραφο φέρει αριθμό ΦΕΚ 1140Β, ενώ η σχετική απόφαση φέρει ημερομηνία 11/5/2013.

Τίθεται σε ισχύ από τις 15 Μαΐου "μέχρι νεωτέρας", όπως αναφέρει το έγγραφο, καθώς οι εξετάσεις οφείλουν να πραγματοποιηθούν οπωσδήποτε χωρίς καμία παρέκκλιση στη μέρα και την ώρα έναρξής τους, σύμφωνα με την πρωθυπουργική εντολή.

Σχόλια