Ειδήσεις

Ολλανδοί φοιτητές επισκέφθηκαν το Δήμο Χερσονήσου

Το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφτηκαν στα πλαίσια εκπαιδευτικού και ερευνητικού τους ταξιδιού που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο από 8 έως 15 Μαΐου 2013, φοιτητές του Πανεπιστημίου Inholland University of Applied Sciences Tourism & Leisure Management Studies (Πανεπιστήμιο  Εφαρμοσμένων  Επιστημών, Σχολή Διαχείρισης Τουρισμού Αναψυχής) του Άμστερνταμ  της Ολλανδίας, συνοδευόμενοι από την Ελένη Μαραγκάκη, υπεύθυνη Γραφείου Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά την επίσκεψη οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα σχετικά με τον Τουρισμό και το  Σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης  (ΒΙ.Τ.Α.) που εφαρμόζει ο Δήμος. Οι ειδικοί σύμβουλοι  του Δημάρχου Χερσονήσου  παρουσίασαν εκτενώς στους φοιτητές το Σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο γίνεται αντικείμενο έρευνας στο  παραπάνω Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση για τα προβλήματα, την ιεράρχησή τους και τις προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης  δήλωσε: "Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές είναι πολύ εντυπωσιασμένοι από την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τη φιλοξενία στην Κρήτη. Η διοργάνωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προβολή του Δήμου Χερσονήσου ως προορισμού για πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο".

Σχόλια