Ειδήσεις

Γ. Κουράκης: "Ενοποιήστε άμεσα την Κνωσό"

Επιστολή με θέμα την καθυστέρηση σχετικά με το θέμα της ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού απέστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης προς την πρόεδρο της εταιρείας "Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε." Ντόρα Γαλάνη.  Μάλιστα ο κ. Κουράκης αναφέρεται στην αξία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, ο οποίος και αναδείχθηκε πρώτος στις προτιμήσεις των Ολλανδών και σε κάθε περίπτωση είναι ο 2ος σε επισκεψιμότητα χώρος της Ελλάδος, μετά την Ακρόπολη.

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, τη γ.γ. ΥΠ.ΠΟ. κ. Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Κώστα Σερράο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που εστάλη από τη Λότζια αναφέρεται: "Σε συνέχεια παλαιοτέρων συνεννοήσεών μας και προκειμένου να υποβάλετε αίτημα χρηματοδότησης προς το Πράσινο Ταμείο για τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για τη βελτίωση της αισθητικής και της μορφολογίας των κτηρίων γύρω από το Μεγάλο Ανάκτορο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σήμανση της εισόδου σε αυτό, επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε πολύ σημαντική τη δράση αυτή και παρακαλούμε για την προώθηση του όλου θέματος το ταχύτερο δυνατόν.

Επισημαίνουμε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της θεωρούμε τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής του Ανακτόρου της Κνωσού, όπως και την ενοποίηση του κεντρικού αρχαιολογικού χώρου με τους όμορους - Βίλα Αριάδνη, Καραβάν Σεράι, Βασιλική Έπαυλη, Ναός Διονύσου, Κατοικία Αρχιερέα και Τάφος Ιερό - υψίστης σημασίας, και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια ή συνεργασία.

Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ της χώρας αλλά και του εξωτερικού, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού αναδείχθηκε πρώτος στις προτιμήσεις των Ολλανδών και σε κάθε περίπτωση είναι ο 2ος σε επισκεψιμότητα χώρος της Ελλάδος, μετά την Ακρόπολη.

Η σημερινή του εικόνα αναμφισβήτητα δεν είναι αντάξια της διεθνούς ακτινοβολίας του, ενώ η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει πρόκριμα για τη δημιουργία του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO".

Σχόλια