Ειδήσεις

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις νηπίων και μαθητών Α' Δημοτικού

Σε συγκρότηση κλιμακίων για τη διευκόλυνση χορήγησης πιστοποιητικών Υγείας που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και στην Α' τάξη των δημοτικών σχολείων, καθώς και στη συμπλήρωση των Α.Δ.Υ.Μ. από παιδιάτρους (για την παράλληλη κατάθεση αυτού, κατά την εγγραφή), προχωράει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σε εφαρμογή της υπ. αρ. Υ3γ/ΓΦ13.1/Γ.Π/οικ. 28090/21-3-2013 εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας, για τη λήψη των πιστοποιητικών Υγείας, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε στη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων ιατρών, με ειδικότητες οδοντιάτρων, καρδιολόγων, οφθαλμιάτρων και παιδιάτρων, που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς στα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Η εξέταση, η χορήγηση των πιστοποιητικών υγείας και η συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ. θα γίνεται δωρεάν.

Ως περίοδος εξυπηρέτησης των μαθητών και των οικογενειών τους από τις υγειονομικές μονάδες ορίζονται οι μήνες Απρίλιος έως Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013.

Ο προγραμματισμός έχει κοινοποιηθεί προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αναλυτικός πίνακας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα λειτουργίας των κλιμακίων ιατρών ανά νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, με αναφορά στις ημέρες και ώρες, έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Σχόλια