default-image

"Χρειαζόμαστε λιγότερους καθηγητές που θα δουλεύουν περισσότερο..."

Ελλάδα
"Χρειαζόμαστε λιγότερους καθηγητές που θα δουλεύουν περισσότερο..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση με την οποία η Πολιτεία θα πρέπει να σχεδιάσει το νέο χάρτη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη λογική των λιγότερων καθηγητών, που θα δουλεύουν περισσότερο και θα αμείβονται καλύτερα, κατέθεσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει πλέον να έχουμε λιγότερους καθηγητές, που θα δουλεύουν περισσότερο, αλλά θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τα 700 ευρώ, που παίρνει σήμερα ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών, ο κ. Μητσοτάκης αφού επισήμανε ότι «η επιστράτευση είναι ένα ακραίο μέτρο στο οποίο καμία κυβέρνηση δεν καταφεύγει με ευκολία», τόνισε ότι «κρίθηκε απαραίτητο από την Κυβέρνηση από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών δεν αντελήφθησαν τα όρια των δικών τους κινητοποιήσεων». Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μαζί με τη χρεοκοπία της χώρας, χρεοκόπησαν και οι συνδικαλιστικές πρακτικές που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των παράπλευρων ζημιών προκειμένου να επιτευχθούν τα κλαδικά αιτήματα».

Αναφερόμενος, τέλος, στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει συζήτηση για ένα επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Θα είναι επιβράβευση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και θα βάλει τις βάσεις για να βγει η Ελλάδα στις αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News