Ειδήσεις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός κρητικού ελαιολάδου

Στον εκθεσιακό χώρο του Tae Kwon Do, στην Αθήνα, θα χτυπάει από τις 24 μέχρι και τις 27 Μαΐου η καρδιά της Κρήτης, αφού για πρώτη φορά θα διεξαχθεί διαγωνισμός που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο ελαιόλαδα της μεγαλονήσου.

Στα πλαίσια της έκθεσης "Κρήτη: Μεγάλη Συνάντηση" το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου θα λάβει μέρος με δικό του περίπτερο. Στη συνάντηση αυτή με αμιγώς κρητικά προϊόντα θα γίνει και ο 1ος διαγωνισμός με κρητικά εξαιρετικά και βιολογικά παρθένα ελαιόλαδα. Η βράβευση θα γίνει στη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλες οι συμμετέχουσες και μη στην έκθεση κρητικές επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας κρητικού ελαιολάδου.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει το ανώτερο με δύο εμπορικές επωνυμίες (δείγματα). Τα δείγματα που θα παραδοθούν πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που πωλούνται στο εμπόριο (ίδιο περιεχόμενο-συσκευασία και ονομασία).

Η απαιτούμενη ποσότητα ελαιολάδου είναι 1.500 ml για κάθε δείγμα (ανάλογα με τη συσκευασία χρειαζόμαστε 2 φιάλες των 750 ml ή 3 φιάλες των 500ml).

Το κάθε δείγμα θα συνοδεύεται από ανάλυση ποιότητας από πιστοποιημένο εργαστήριο, η οποία θα περιλαμβάνει:

Οξύτητα

Κ270

Κ232

Υπεροξείδια

Ευθύνη κάθε συμμετέχοντος είναι να εξασφαλίσει την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση των δειγμάτων μέχρι τις 20/05/13 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στη διεύθυνση :

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κορωναίου 9, Τ.Κ. 71 202.

Τα έξοδα συμμετοχής κάθε δείγματος ανέρχονται σε 50 €, τα οποία και θα καταβάλλονται με την παράδοση των δειγμάτων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Μέρος των υπόλοιπων  εξόδων καλύπτονται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή και παράδοση των δειγμάτων, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Έφη Κουτεντάκη στα τηλ. 2810-302731 ή 6934-298342 και email koutentaki@katartisi.gr

Σχόλια