default-image

Ανακάλυψαν το βομβιστή του Ανδρεαδάκη

Κρήτη
Ανακάλυψαν το βομβιστή του Ανδρεαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής φέρεται να έχει εντοπιστεί ο ποινικός που σχετίζεται με βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα με στόχους ιδιώτες. Παράλληλα εξετάζεται η εμπλοκή του ίδιου κυκλώματος σε βομβιστικές επιθέσεις με στόχους κρατικούς λειτουργούς.

Μάλιστα από τη συγκεκριμένη έρευνα φέρεται να προκύπτει και εμπλοκή στις βομβιστικές επιθέσεις ενός Έλληνα επιχειρηματία, που εμφανίζεται να είχε προσωπικές εκκρεμότητες με ορισμένους από τους "στόχους" των βομβών. Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια υπόθεση «μεγάλης σημασίας» που υπερβαίνει τα όρια του ποινικού χώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ως κύριος πρωταγωνιστής αυτής της υπόθεσης και κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών θεωρείται ένας 35χρονος Κρητικός, ο οποίος έχει συλληφθεί προ μερικών μηνών και βρίσκεται φυλακισμένος για άλλη εγκληματική επίθεση στα Χανιά!

Όμως, πριν συλληφθεί, φέρεται να είχε εμπλακεί σε σοβαρές επιθέσεις στην Αθήνα.

Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να διασυνδέεται με άλλους ιδιώτες από την Κρήτη που ζουν στην Αθήνα και οι οποίοι έχουν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές για ποινικές υποθέσεις.

Οι άνθρωποι αυτοί φέρεται - σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. - να πλαισίωναν την ιδιωτική ασφάλεια επιχειρηματιών και να «οργάνωναν ανταποδοτικές επιθέσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής συγκέντρωσε στοιχεία από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, από παρακολουθήσεις αλλά και από δεδομένα για μετακινήσεις των υπόπτων.

Μια από τις βομβιστικές επιθέσεις που θεωρείται ότι εξιχνιάζονται πλήρως από τη συγκεκριμένη έρευνα είναι εκείνη με την αποστολή δέματος-βόμβα τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη.

Πιο συγκεκριμένα υπάλληλος ανθοπωλείου παρέδωσε το πρωί της 15ης Ιουνίου 2012 μία γλάστρα και ένα μεταλλικό κουτί στο 40χρονο επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, ο οποίος διέμενε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στην οδό Ήρας 18 στη Βουλιαγμένη. Όταν εκείνος επιχείρησε να ανοίξει το κουτί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αφού το δέμα ήταν παγιδευμένο με αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος, με σοβαρά τραύματα, για πολλές ημέρες.

Παράλληλα διερευνάται αν το ίδιο κύκλωμα σχετίζεται με τις εκρήξεις βομβών που έχουν εκδηλωθεί σε κατοικίες τραπεζικών υπαλλήλων και δικαστικών λειτουργών στο Χαλάνδρι και στο Χολαργό.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News