default-image

Εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι συνταξιούχοι ΑΤΕ

Ελλάδα
Εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι συνταξιούχοι ΑΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο  βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά  δημοσίευμα σχετικά με τους συνταξιούχους της Αγροτικής Τράπεζας οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μετά την πώληση της ΑΤΕ το εν ενεργεία προσωπικό της τράπεζας μεταφέρθηκε στην υγειονομική περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι συνταξιούχοι παρέμειναν στο ΤΥΠΑΤΕ, το οποίο λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και αδυνατεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2012 να αντεπεξέλθει στην κάλυψη της υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων της ΑΤΕ και των οικογενειών τους, οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές από 4,5% ως 7%.

Το ΤΥΠΑΤΕ, εξαιτίας της δεινής οικονομικά θέσης που έχει βρεθεί μετά την απώλεια των εισφορών των εργαζομένων, οφείλει από το 2011 πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία, γιατρούς και ασφαλισμένους.

Εκτός της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ δεν μπορούν να προβούν ούτε σε διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις (Αξονική, Μαγνητική, κ.λπ.) λόγω υψηλού κόστους.

Στην αναφορά ο βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.              

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News