default-image

Λ. Αυγενάκης: "Οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων"

Κρήτη
Λ. Αυγενάκης: "Οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαρκής βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και η προσπάθεια για σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος, αναγνωρίζεται και από τους μέχρι πριν επικριτές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Και συνεχίζει: «Μετά το εγκωμιαστικό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας και την αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πρόοδο που μέχρι τώρα έχει σημειωθεί, έρχεται να προστεθεί και η έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση των δόσεων του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, ενόψει της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης της ανεργίας, παρά το υψηλό ποσοστό της, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, για το Μάρτιο-Απρίλιο σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκαν σχεδόν 38000 περισσότερες προσλήψεις, ενώ περίπου 14500 ήταν ο περσινός αριθμός.

Τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν και για πρώτη φορά τον Απρίλιο πληρούν το στόχο του προγράμματος και σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο τρέχων προϋπολογισμός εξακολουθεί να βελτιώνεται περισσότερο απ' ό,τι σχεδιαζόταν.

Στο πρώτο τρίμηνο το πρωτογενές έλλειμμα έφτασε στα 330 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το στόχο του ελλείμματος ύψους 3,6 δις ευρώ.

Η καλή έναρξη της τουριστικής σεζόν διαπιστώνεται από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών μουσείων τον Ιανουάριο του 2013 κατά 15%, έναντι του Ιανουαρίου του 2012.

Για την τρέχουσα σεζόν αναμένονται στην Ελλάδα 17 εκατ. τουρίστες, καθώς και καθαρά έσοδα πάνω από 11 δισ. ευρώ σε σχέση με τους 15,5 εκατ. τουρίστες και τα 10 δις ευρώ έσοδα της περυσινής χρονιάς. Ακόμη χάρη σε μεταρρυθμίσεις, οι ξενοδόχοι μπόρεσαν, τα τελευταία δύο χρόνια, να μειώσουν τις τιμές των διανυκτερεύσεων κατά 20%.

Και τέλος, ο δείκτης διάθεσης της οικονομίας στις 89,2 μονάδες, επίπεδο που επετεύχθη για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2009 είναι τα πρώτα μικρά δείγματα ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες πιάνουν τόπο.  Κυρίως όμως ενισχύεται η αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε.

Τώρα που η χώρα αρχίζει να σταθεροποιείται, οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να μπορούμε το συντομότερο να διορθώσουμε τις αδικίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News