default-image

Λένε το νερό νεράκι στις Μεσαμπελιές

Κρήτη
Λένε το νερό νεράκι στις Μεσαμπελιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένοι εμφανίζονται   κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεσαμπελιών και του Αϊ Γιάννη με φόντο τις απανωτές, όπως καταγγέλουν  οι ίδιοι, διακοπές νερού που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Διακοπές οι οποίες γίνονται σταθερά, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, την ίδια περίοδο. Δηλαδή τα σαββατοκύριακα.

 Στα εκτελούμενα έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης αποδίδει από την πλευρά της τα όποια προβλήματα και τις διακοπές υδροδότησης η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, συστήνοντας υπομονή μερικών ημερών μέχρι να τελειώσουν τα έργα στη περιοχή του Αϊ Γιάννη.

«Ναι, ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί κάποια μικροπροβλήματα και κάποιοι έχουν ταλαιπωρηθεί. Αλλά μιλάμε για πρόσκαιρα προβλήματα και αναπόφευκτα. Στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη παρέμβαση με την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Αναγκαστικά σε κάποια σημεία, επειδή τα συνεργεία δουλεύουν στο φουλ, επειδή συνδέονται νέες και παλιές παροχές με το νέο δίκτυο, παρουσιάζονται προβλήματα. Η ανωμαλία όμως οφείλεται ακριβώς στα έργα. Αλλά και σε κάποια απρόοπτα. Όπως προχθές που παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά βλάβη σε ένα μηχάνημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται διακοπές, δυστυχώς, της υδροδότησης. Ο κόσμος διαμαρτύρεται, αγανακτεί. Και το αντιλαμβανόμαστε. Αλλά κάποιες φορές είναι αναπόφευκτα τα προβλήματα», σημείωσε στο neakriti.gr  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης και πρόσθεσε:

"Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία, όμως σε γενικές γραμμές δεν έχουν δημιουργηθεί τόσο σοβαρά προβλήματα. Άλλωστε είχαμε ενημερώσει τον κόσμο μέσω διαδοχικών ανακοινώσεων για ενδεχόμενες διακοπές της υδροδότησης λόγω των εκτελούμενων εργασιών. Από εκεί και πέρα, τα έργα στην περιοχή είναι στη τελική ευθεία. Σε 10-12 μέρες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουν ολοκληρωθεί. Οπότε, λίγη υπομονή ακόμα".

Χωρίς νερό τα σαββατοκύριακ

Στις καταγγελίες που έκαναν στο neakriti.gr  πάντως αγανακτισμένοι πολίτες από τις Μεσαμπελιές και τον Αϊ Γιάννη έκαναν παράπονα και για τη αδράνεια, όπως είπαν, εκ μέρους της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης. Καθώς, όπως τόνισαν, περνούν ολόκληρο το σαββατοκύριακο χωρίς νερό και μετά αποκαθίσταται το πρόβλημα.

"Δεν πρόκειται για αδιαφορία αλλά είναι λειτουργικό καθαρά το θέμα", σχολίασε στο neakriti.gr  ο κ. Στειακάκης. Δεδομένου, όπως τόνισε, πως τα σαββατοκύριακα, λόγω έλλειψης προσωπικού και υπερωριών, η ΔΕΥΑΗ υπολειτουργεί!

Κοινώς δηλαδή, πέραν των υδρονομέων, τα σαββατοκύριακα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, δεν υπάρχουν συνεργεία για να επιληφθούν των βλαβών. Με αποτέλεσμα ζημιές που προκαλούνται το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου να αποκαθίστανται το πρωί της Δευτέρας. Μετά δηλαδή από 2 ή και παραπάνω 24ωρα.

του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News