default-image

Στην Βουλή το θέμα του καταυλισμού απέναντι από το λιμάνι

Κρήτη
Στην Βουλή το θέμα του καταυλισμού απέναντι από το λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τη Βουλή έφθασε το θέμα του μίνι καταυλισμού στο οικόπεδο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στην είσοδο της πόλης, θέμα που ανέδειξε πρόσφατα το neakriti.gr προκαλώντας αντιδράσεις και ποικίλα αρνητικά σχόλια για την εικόνα που εμφάνιζε μια από τις κεντρικές πύλες εισόδου και εξόδου της πόλης μας.

Το θέμα αναδεικνύει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται:      

«Στην είσοδο του Ηρακλείου και ακριβώς απέναντι από την κύρια έξοδο του λιμένος Ηρακλείου, βρίσκεται το οικόπεδο που έχει απαλλοτριωθεί και στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.

Ωστόσο, το εν λόγω οικόπεδο, δυστυχώς, έχει αποτελέσει χώρο καταυλισμού δεκάδων αθίγγανων, οι οποίοι έχουν στήσει αυτοσχέδια καταλύματα. Οι προσπάθειες του Δήμου και της Αστυνομίας να απομακρύνουν τους αθίγγανους ήταν χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντός ολίγων ωρών επιστρέφουν στον ίδιο χώρο, με συνέπεια οι τοπικές αρχές να δηλώνουν αδυναμία, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ως είναι λογικό, ο χώρος αυτός έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή, καθώς μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών κάθε είδους σωρεύονται εκεί. Η εικόνα αυτή εκθέτει το Ηράκλειο, ως τουριστικό προορισμό, αλλά και την χώρα ολόκληρη, δεδομένου ότι το Ηράκλειο και συγκεκριμένα, το λιμάνι του Ηρακλείου, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιβατικούς κόμβους της χώρας και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες περνάνε από το σημείο αυτό.

Να σημειωθεί ότι σε όμορο ακίνητο έχει εγκατασταθεί δημοτικό σχολείο σε λυόμενες κατασκευές, ενώ βρίσκεται και μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά (Λούνα Παρκ), με αποτέλεσμα πέραν της εικόνας εγκατάλειψης, να κινδυνεύουν και παιδιά από την εστία μόλυνσης, στην οποία έχει μετατραπεί το ακίνητο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τις νομικές υπηρεσίες της πόλης.

Δεδομένης της αδυναμίας της άμεσης έναρξης εργασιών κατασκευής του δικαστικού μεγάρου, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, κρίνεται αναγκαία η άμεση περίφραξη του χώρου, καθώς θα έδινε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα, αποθαρρύνοντας τη μετατροπή του εν λόγω χώρου σε καταυλισμό. Το συγκεκριμένο, αποτελεί και αίτημα των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, το οποίο και διατυπώνουν με έγγραφο τους στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

1. Σκοπεύετε να προβείτε στην περίφραξη του εν λόγω οικοπέδου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης του Ηρακλείου, αλλά για την αποφυγή κινδύνων μόλυνσης από τη συσσώρευση σκουπιδιών;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News