Ειδήσεις

Η Ρέα Γαλανάκη ξεναγήθηκε στο κτίριο Αχτάρικα

Την ικανοποίησή και τη χαρά της για το έργο, που έχει επιτελεσθεί και που θεωρεί πολύ σημαντικό για την πόλη εξέφρασε η καταξιωμένη και γνωστή στο πανελλήνιο συγγραφέας καταγόμενη από το Ηράκλειο  Ρέα Γαλανάκη επισκεπτόμενη σήμερα το νέο κτίριο Αχτάρικα όπου θα στεγαστεί η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Την κ. Γαλανάκη καλωσόρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενώ ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας, ανέλαβε την ξενάγησή της σε όλους τους χώρους του κτηρίου  απ όπου έμεινε εντυπωσιασμένη.

Συγκινημένη η κ. Γαλανάκη είπε ότι και η ίδια έχει αναμνήσεις από παιδικούς αποκριάτικους χορούς στο καφέ Ρεγκινάκη, που στεγαζόταν στο ισόγειο του κτηρίου και πρότεινε να αναρτηθούν παλιές γκραβούρες του Ηρακλείου και της πλατείας σε παλαιότερα χρόνια, ώστε να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν.

Ο δήμαρχος πρόσφερε στην καταξιωμένη την έκδοση της Βικελαίας των πρακτικών του συνεδρίου για την πρώιμη νεοελληνική δημώδη γραμματεία και τις κοντυλιές του Καλογερίδη για βιολί σε εκτέλεση του αείμνηστου Αρχιμουσικού του Δήμου Ηρακλείου Μηνά Τζωρτζάκη.  

Σχόλια