Ειδήσεις

Στο πλευρό των καθηγητών ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Καταδικάζει την επιστράτευση ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων. Την καταδίκη του για τον αυταρχισμό που επιδεικνύει η τρικομματική κυβέρνηση ενάντια στους εκπαιδευτικούς εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, απευθύνει κάλεσμα προς όλους για το αποψινό συλλαλητήριο και τονίζει ότι «Είναι πρόκληση, πριν καν αποφασίσουν για απεργία να φτάσουν σε αυτό το μέτρο. Αυτό δείχνει μόνο πρόθεση για την δια πυρός και σιδήρου επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων από τη μεριά της κυβέρνησης».  

Σε ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν αναλυτικότερα: «Οι φτωχοί αγρότες έχουν δικιά τους πείρα από το πρόσφατο παρελθόν. Πριν μόλις δύο μήνες οι κινητοποιήσεις των αγροτών είχαν αντιμετωπιστεί με βία, καταστολή και αυταρχισμό. Το μέτρο της επιστράτευσης δεν είναι όμως καινούργιο. Αξιοποιήθηκε στον αγώνα των ναυτεργατών και των εργαζομένων του Μετρό.

Σήμερα η επίθεση που δέχεται ο κλάδος των καθηγητών είναι η κορυφή του παγόβουνου. Επιδίωξη της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι η δημόσια εκπαίδευση για να μπορεί το κεφάλαιο να επενδύσει. Οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για τη λαϊκή οικογένεια και τους αγρότες.

Υπάρχει κοινό συμφέρον να συμμαχήσουμε οι φτωχοί αγρότες μαζί με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Το ζήτημα της παιδείας είναι αδιάρρηκτα δεμένο με τα προβλήματα κάθε λαϊκής οικογένειας.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό.

Καλούμε τους αγρότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα σωματείων συλλόγων φορέων. Καλούμε και άλλους Αγροτικούς Συλλόγους να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Όλοι τη Δευτέρα 13 Μάη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας».  

Σχόλια