default-image

"Έρχεται νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου"- Σχέδια άλωσης του Δημοσίου

Ελλάδα
"Έρχεται νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου"- Σχέδια άλωσης του Δημοσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση απεργάζεται την αντικατάσταση όλων των προϊστάμενων του Δημοσίου με αδιαφανείς μεθόδους, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η ΕΝΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση τη Μ. Πέμπτη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει την καθαίρεση όλων των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων, ακόμη και εκείνων που αναδείχθηκαν με κρίσεις και τα τυπικά τους προσόντα, και την αντικατάστασή τους με την μέθοδο της "απευθείας ανάθεσης" χωρίς καμία διαδικασία και κανένα κριτήριο».

Οι απόφοιτοι απορρίπτουν την αιτιολογία ότι με αυτό τον τρόπο θα προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης «οι νέοι με προσόντα» έναντι της «παλιάς επετηρίδας», αναφέροντας ότι «με το νόμο 3839/10, έγιναν προϊστάμενοι πολλά νέα στελέχη, αξιοκρατικά και με αδιάβλητη διαδικασία, φορείς νέας νοοτροπίας και υψηλών προσόντων».

Δηλώνουν ότι «σε κάθε περίπτωση που αντικατασταθεί απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (που εκπαιδεύτηκε με πόρους της Ε.Ε. και των Ελλήνων πολιτών για αυτόν ακριβώς το λόγο), θα χρησιμοποιήσει αυθωρεί χωρίς δισταγμό κάθε μορφής νομικό μέσο, εθνικό ή υπερεθνικό, προκειμένου να ακυρώσει την πράξη και να διεκδικήσει αποζημίωση και ευθύνες από τα κρατικά όργανα ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους διεθνείς Οργανισμούς».

Τέλος, καλούν το υπουργείο να αποσύρει και να επανασχεδιάσει τα ερωτηματολόγια που θα κληθούν να συπληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, υποστηρίζοντας ότι πάσχουν σοβαρότατα από επιστημονική και μεθοδολογική άποψη.

«Η ΕΝΑΠ πάγια στηρίζει ότι τα περιγράμματα θέσεων αποτελούν conditio sine qua non κάθε μεταρρυθμιστικής απόπειρας. Όμως είναι προφανές ότι το Υπουργείο δεν επιθυμεί μια πραγματική μεταρρύθμιση: Δεν είναι δυνατόν έργο που σε προηγμένα διοικητικά συστήματα σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε σε διάστημα ετών, εδώ να επιχειρείται αποσπασματικά, με τη μέθοδο του «άρπα κόλλα» και μάλιστα εντός 10-15 εργάσιμων ημερών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: paremvasi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News