default-image

Αποχαιρέτησαν την παλιά πλατεία Ατσαλένιου με εκδήλωση!

Πολιτισμός
Αποχαιρέτησαν την παλιά πλατεία Ατσαλένιου με εκδήλωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν σίγουρα κάτι που έχει ξανασυμβεί... Την ιστορική πλατεία του Ατσαλένιου με τη μορφή τουλάχιστον που είχε μέχρι σήμερα αποχαιρέτησαν την Κυριακή το βράδυ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με μια επιτυχημένη μουσικοχορευτική εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική Αρχή και η 4η Δημοτική Κοινότητα, στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δωροθέα Βρούχου και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση έγινε και εκτενής ενημέρωση των κατοίκων από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Δημήτρη Σπυριδάκη για τη διαμόρφωση της πλατείας και τα έργα που θα υλοποιηθούν. Όπως είπε ο κ. Σπυριδάκης, σε περίπου τρεις μήνες η πλατεία θα έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο χώρο, κοινωνικής επαφής και αναψυχής με πολύ πράσινο, παιδική χαρά, νέο αστικό εξοπλισμό, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και εύκολη προσπέλαση από όλες τις ομάδες επισκεπτών (παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, κ.λπ.).

Γ. Κουράκης: «Αλλάζει εικόνα»

«Θα παραδώσουμε στους δημότες», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, «μια νέα σύγχρονη και λειτουργική πλατεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής».

Πρόκειται για «μια μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα μιας από τις πιο ιστορικές συνοικίες του Ηρακλείου, το Ατσαλένιο», συνέχισε ο δήμαρχος, «που θα ενώσει λειτουργικά και οπτικά την πλατεία με τον ιστό της πόλης».

Στη γιορτή που διοργανώθηκε ως καλωσόρισμα για τη μεγάλη αλλαγή που θα γίνει στην περιοχή συμμετείχαν αφιλοκερδώς τα μουσικά συγκροτήματα των Κυριάκου Καλλέργη, Μιχάλη Αλεφαντινού και Γιώργου Γλυκοκόκκαλου. Τη βραδιά πλαισίωσαν το χορευτικό συγκρότημα "Νέα Γενιά Βρακοφόρων" του Στέλιου Παπαδάκη και το συγκρότημα των Γιώργου και Ζαχαρία Σαρρή. Τόσο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης όσο και οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος της 4ης Κοινότητας ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα για την ευγενική προσφορά τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News