Ειδήσεις

Το τεχνικό χάος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και η απάντηση

Για τεχνικό χάος στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου κάνουν λόγο δημοσιεύματα του Τύπου προκαλώντας προβληματισμό αφού βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής σεζόν και αναμένονται αφίξεις χιλιάδων τουριστών. Στο δημοσίευμα - όπως πάντα υποστηρίζεται - γίνεται λόγος για προβλήματα στη λειτουργία των ραντάρ με αποτέλεσμα να λειτουργούν τα εφεδρικά συστήματα και για προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος ψύξης με αποτέλεσμα να φτάνουν ιδρωμένοι οι επισκέπτες και οχήματα εξυπηρέτησης πίστας που έχουν τεθεί εκτος λειτουργίας.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Πλιάκας διέψευσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ραντάρ του αεροδρομίου, αφού όπως ισχυρίζεται το θέμα έχει λυθεί από πέρυσι. Στο αεροδρόμιο αυτή την περίοδο λειτουργούν ταυτόχρονα  τα κανονικά και τα εφεδρικά συστήματα, όπως πάντα υποστηρίζει ο ίδιος.

Σχετικά με το σύστημα ψύξης του αεροδρομίου Ηρακλείου έχουν ήδη εξασφαλιστεί σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου τα χρήματα για τη συντήρηση των μηχανημάτων και θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη δεν έχει ανάψει ο κλιματισμός, αφού δεν το «απαίτησε» μέχρι στιγμής η θερμοκρασία που επικρατούσε στο αεροδρόμιο, ενώ εφόσον χρειαστεί διαβεβαιώνει ότι ο κλιματισμός θα δροσίσει αμέσως τους χώρους του αερολιμένα και ότι δε θα επαναληφθούν εικόνες προηγούμενων ετών με συνθήκες Σαχάρας.

Τέλος για τα οχήματα εξυπηρέτησης πίστας ο κ. Πλιάκας διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει τι συμβαίνει με αυτά ,την ευθύνη των οποίων έχουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Σε ό,τι αφορά τα οχήματα που συντηρούνται με ευθύνη της ΥΠΑ, μόνο ένα, όπως είπε, τέθηκε σήμερα εκτός λειτουργίας και τα άλλα λειτουργούν κανονικά.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια