default-image

Συνέχεια στην κόντρα για το λιμάνι Τυμπακίου

Κρήτη
Συνέχεια στην κόντρα για το λιμάνι Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ένταση που επικράτησε στη Μεσαρά όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερώσει τους κατοίκους για το λιμάνι του Τυμπακίου - με τη θέση των κατοίκων να παραμένει σταθερά υπέρ του μεγάλου έργου - οι Νομαρχιακές Ηρακλείου και Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επανέρχονται στο θέμα και κάνουν λόγο για μικροπολιτική εκμετάλλευση του λαού.

Επίθεση Θ. Μπούρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Προηγήθηκε η επίθεση Ν.Δ. στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, έκανε λόγο για «νοοτροπίες και σειρήνες του παρελθόντος τις οποίες εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο λαός», τόνισε ο κ. Μπούρας, «αντιστέκεται σε αυτές τις σειρήνες καθώς αντικρίζει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα».

Οι Νομαρχιακές Ηρακλείου και Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντούν μέσω ανακοίνωσης το εξής για τα γεγονότα στο Τυμπάκι:

«Το Σάββατο 11.05.2013, με πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Επιτροπών Ηρακλείου και Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρουσία των βουλευτών Μαίρης Διακάκη και Ανδρέα Ξανθού, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και συζητήσεις, για το θέμα της δημιουργίας θαλάσσιου διαμετακομιστικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου.

Στην Αγία Γαλήνη και το Τυμπάκι, έγινε προσπάθεια να διατυπωθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και να τοποθετηθούν οι προσκεκλημένοι φορείς της περιοχής, αλλά και οι πολίτες. Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί στις 03.05.2013 με δελτία Τύπου και αντίστοιχα συγκεκριμενοποιηθεί με ακριβή ώρα, χώρο, προσκλήσεις συμμετοχής των φορέων και ανοιχτό κάλεσμα την Πέμπτη 09.05.2013.

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι της μεγάλης τωρινής κρίσης και της φτώχειας -μνημονιακή κυβέρνηση και τοπικοί παράγοντες - προσπαθούν να εκβιάσουν τις κοινωνίες, για να συναινέσουν σε καταστροφικά, υπερφίαλα σχέδια, με πρόσχημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο σκοπός είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανάγκης του λαού για δουλειά και αξιοπρέπεια! Το άγχος της πολιτικής τους επιβίωσης οδηγεί τους κυβερνητικούς παράγοντες να θυσιάζουν και αυτήν ακόμα τη συνοχή και τις ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των τοπικών κοινωνιών!

Το "διαίρει και βασίλευε" αποτελούσε άλλωστε την καλύτερη συνταγή τους και κατά το παρελθόν!

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διατυπώνουμε ξεκάθαρα τη θέση… ότι χωρίς τον ανοιχτό διάλογο, χωρίς διάφανες θεσμικές διαδικασίες, χωρίς τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, χωρίς δηλαδή δημοκρατική νομιμοποίηση, οι αναπτυξιακές φαντασιώσεις των παραγόντων θα αποτελέσουν οδυνηρές παγίδες, που θα οδηγήσουν στη δραματική υποβάθμιση του ιστορικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού υπόβαθρου της περιοχής και των κατοίκων της! Αυτού δηλαδή που στην πραγματικότητα αποτελεί τον πλούτο της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εφαρμόζει στην πράξη το διάλογο. Ο διάλογος και η συνεννόηση αποτελούν τα ισχυρότερα αναπτυξιακά εργαλεία! Αυτό το αγνοούν συνειδητά οι θιασώτες της τακτικής της έντασης και των διαχωρισμών. Καλύπτονται πίσω από τον καθοδηγούμενο φανατισμό των λίγων, για να κρύψουν την αντίθεση των πολλών, καλύπτονται πίσω από ψεύδη και διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για να καλύψουν το γυμνό βασιλιά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι υπέρ ενός λιμανιού, που θα προωθεί τον τουρισμό, τις μεταφορές προϊόντων της περιοχής και την κρουαζιέρα, είναι υπέρ ενός λιμανιού με προστιθέμενη κοινωνική αξία! (στη βάση ολοκληρωμένων μελετών σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων). Αυτό υπήρξε και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης στην Αγία Γαλήνη, παρουσία φορέων της ευρύτερης περιοχής, του Δήμου Αγίου Βασιλείου και του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού. Είναι όμως και ξεκάθαρα ενάντια σε ένα τεράστιο διαμετακομιστικό σταθμό κοντέινερ, με χαρακτηριστικά βαριάς βιομηχανίας, ειδικού εργασιακού και τελωνειακού καθεστώτος, είναι ενάντια στις προοπτικές εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες!

Ελπίζουμε η σθεναρή στάση μας το Σάββατο 11.05.2013 στο Τυμπάκι, υπέρ του διαλόγου, της σύνεσης και της σύνθεσης, ενάντια σε μια - από τους δύο παρόντες θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου Φαιστού - κατευθυνόμενη πρακτική έντασης και απρόκλητων φραστικών επιθέσεων και απέναντι σε μια τακτική πολλαπλών προκλήσεων, να έβαλε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια συνεννόησης, για το κοινό καλό, για την κοινή μοίρα όλης της περιοχής! Γιατί άλλο να έχεις διαφορετικές απόψεις και άλλο να προσπαθείς να κλείσεις με κραυγές τα αφτιά των συμπατριωτών σου και τα στόματα όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων και περιοχών! Οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν ούτε τους ίδιους ούτε κυρίως τους τοπικούς και υπερτοπικούς θεσμικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς τους μέντορες.

Ο κόσμος στο Τυμπάκι και σε όλη την περιοχή έχει δικαίωμα να μιλήσει, να ακούσει, να γνωρίζει και να κρίνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα! Ποιος φοβάται τον ανοιχτό διάλογο; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η ήρεμη δύναμη του διαλόγου και της ελπίδας! Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News