default-image

Καθ' οδόν τα φύλλα επίταξης - "Αντισυνταγματική η απόφαση"

Κρήτη
Καθ' οδόν τα φύλλα επίταξης - "Αντισυνταγματική η απόφαση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόρτα-πόρτα ξεκίνησαν να μοιράζουν αστυνομικοί τα φύλλα επίταξης των εκπαιδευτικών σε όλη την Κρήτη.

Τα έγγραφα παρελήφθησαν νωρίς το πρωί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, η οποία συντονίζει την αποστολή τους στις Διευθύνεις των τεσσάρων νομών.

Ήδη στα Χανιά, λόγω της εγγύτητας, περίπου 1.000 φύλλα επίταξης άρχισαν να παραδίδονται άμεσα στα σπίτια των εκπαιδευτικών.

Ο αντίστοιχος φάκελος με 873 φύλλα επίταξης παραδόθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ενώ μετά τις 12 ξεκίνησε η διαδικασία στο Ηράκλειο, όπου οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιστρατεύονται αγγίζουν τις 3.000!

Αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη και την ενδοχώρα βρίσκονται κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου ώστε τα έγγραφα να φτάσουν στους παραλήπτες χωρίς καμία καθυστέρηση όπως έχει διαταχθεί.

Ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στο Λασίθι, όπου ο αριθμός των φύλλων επίταξης είναι μεν μικρότερος, ωστόσο ο χρόνος είναι λιγότερος για την επίδοσή τους.

Της Έλλης Κοκάλη

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: «Αντισυνταγματική η απόφαση»

Αντισυνταγματική απόφαση και φασιστική κίνηση χαρακτήρισαν την απόφαση της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με την παρουσία εκπροσώπων φορέων. Δεν απέκλεισαν μάλιστα το ενδεχόμενο κανένας από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να μην παραλάβει και αποδεχτεί τα χιλιάδες φύλλα επίταξης της κυβέρνησης και σημείωσαν ότι δεν υπάρχει καν απόφαση αλλά πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην πλατεία Ελευθερίας.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η ανοιχτή γενική συνέλευση των καθηγητών στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, στην οποία έχουν κληθεί γονείς, μαθητές και σωματεία.

Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα των μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΜΑΣ), η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές.

Στηρίζουν οι δάσκαλοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τη συμπαράταξη και συμπόρευση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας» και δίνει ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας.

Στηρίζει και το ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα 5μελή και 15μελή σχολείων, κάθε φορέα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα Δευτέρα 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Ειδικό κάλεσμα απευθύνει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος".

Για ποινικοποίηση μιλούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει και τους απεργούς καθηγητές. Το όργιο ποινικοποίησης του αγώνα των χαλυβουργών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό και τώρα των εκπαιδευτικών είναι αποτέλεσμα του δόγματος "νόμος και τάξη" που εφαρμόζει η κυβέρνηση με υπερβάλλων ζήλο», αναφέρει ανακοίνωση.

Στο συλλαλητήριο και οι νότιες συνοικίες

Η Λαϊκή Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη λαϊκή οικογένεια, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα 5 μελή και 15 μελή των σχολείων να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 13/5 στην πλατεία Ελευθερίας 7 μ.μ., «καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση της συγκυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών».

Με σύνθημα "Είμαστε όλοι καθηγητές! Η επιστράτευση δεν θα περάσει"!

και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλέιου έδωσε ραντεβού στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση-εκπαιδευτικοί

Η απόφαση για επιστράτευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να την καταδικάζουν και συνδικαλιστικά σωματεία να ανακοινώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας κατά της προληπτικής επιστράτευσης.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε για αύριο 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για την Πέμπτη.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προσφεύγει στο ΣτΕ καθώς και σε διεθνή δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κίνηση ως αντισυνταγματική, που αντίκειται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ράνια Μωραΐτη-Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News