default-image

Τα κατοικίδια προστατεύουν από την καρδιακή ανεπάρκεια

Υγεία
Τα κατοικίδια προστατεύουν από την καρδιακή ανεπάρκεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προστασία από την καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και μακροζωία, προσφέρουν τα κατοικίδια σε όσους τα φροντίζουν και τα αγαπούν, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Επιστήμονες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν κατοικίδια ζώα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιακή ανεπάρκεια, να γίνουν παχύσαρκοί και να παρουσιάσουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Όπως εξηγούν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Circulation, η αφοσίωση και η αγάπη που δείχνει κανείς στα ζώα μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και την αίσθηση της μοναξιάς, ενώ αυξάνει εκείνη της ευτυχίας και της αυτοεκτίμησης.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε επίσης - για άλλη μία φορά - ότι σε πολλούς η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα επιδρά ηρεμιστικά, γι' αυτό και τα κατοικίδια χρησιμοποιούνται συχνά σε αρκετά θεραπευτικά προγράμματα.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5.200 ενηλίκων, από τους οποίους όσοι είχαν ζώα και ειδικότερα σκύλο παρουσίαζαν καλύτερη συνολική κατάσταση της υγείας τους γενικότερα, προφανώς επειδή η καθημερινή βόλτα αποτελεί ένα είδος άσκησης.

Ωστόσο, όπως είπε στο Reuters ο καθηγητής Glenn N. Lavine από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον, αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί προς το παρόν είναι το αν η απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων σε εκείνους που έχουν εμφανίσει ήδη τα συμπτώματά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News