default-image

Για να μπει στο πάνθεον ο Ολυμπιακός απόψε με Ρεάλ

Μπάσκετ
Για να μπει στο πάνθεον ο Ολυμπιακός απόψε με Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει απόψε στις 22:00 (ΕΤ1, novasport1) την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός είναι η 5η πρωταθλήτρια ομάδα που φτάνει την επόμενη χρονιά στον τελικό τα τελευταία 20 χρόνια και καλείται να μπει στο πάνθεον κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν μόνο η Μακάμπι του Πίνι Γκέρσον που στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2003-2004.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα τη χθεσινή τελευταία τους προπόνηση άλλωστε περισσότερο αυτή είχε ως σκοπό την αποφόρτιση των παικτών τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Η Ρεάλ δεν είναι εύκολη λεία, θα χρειαστεί το ίδιο καλή άμυνα, προσαρμογή στο εντελώς διαφορετικό πλάνο της σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και αντιστάθμιση ακόμη περισσότερων ποσοτήτων ενέργειας, αφού οι παίκτες του Λάσο φημίζονται γι' αυτό. Με βάση την άρτια αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, μεγαλύτερο εμπόδιο φαντάζει να είναι ο εαυτός του και το πώς θα διαχειριστεί τον ρόλο του φαβορί που -θεωρητικά- έχει πλέον κόντρα στους ισπανούς.

Αποδείχθηκε περίτρανα όμως πως ο Μπαρτζώκας, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα, θωρακίζουν σωστά τη προσπάθεια και τα αποδυτήρια, προετοιμάζουν άριστα ψυχολογικά και αγωνιστικά τους παίκτες, που απλά μπαίνουν στο γήπεδο για να κάνουν κατάθεση ταλέντου και ψυχής. Ο Ρούντι και η παρέα του «διψούν» για να πάνε την κούπα στη Μαδρίτη μετά από 18 χρόνια, αλλά τα «ερυθρόλευκα» παλικάρια μπορούν να τους το στερήσουν και να μας χαρίσουν άλλη μία επική στιγμή. Είναι ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη, όμως ακόμα και στο απευκταίο σενάριο, αξίζει και με το παραπάνω ένα θερμό χειροκρότημα και μια βαθιά υπόκλιση για το υπέροχο ταξίδι…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News