default-image

Κλοιός ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικές περιοχές

Κρήτη
Κλοιός ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικές περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την εφαρμογή έκτακτων μέτρων ασφαλείας με επίκεντρο τα αεροδρόμια και τις τουριστικές περιοχές του νησιού.

Η κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών εκτοξεύει στα ύψη τις ανάγκες για τη στελέχωση των τμημάτων διαβατηριακού ελέγχου όσο, όμως, και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ξένων επισκεπτών.

Η εφαρμογή έκτακτων μέτρων ασφαλείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου με στόχο να μειωθούν τα ανοιχτά μέτωπα, καθώς έτσι και αλλιώς οι υποδομές του αεροδρομίου στο Ηράκλειο επαρκούν οριακά για τη διακίνηση ενός ανάλογου αριθμού επισκεπτών.

«Οφείλουμε να προσαρμόσουμε το σχεδιασμό μας με βάση τα νέα δεδομένα για τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών που αναμένεται, έτσι ώστε όσοι βρίσκονται στην Κρήτη να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς», επεσήμανε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μ. Παραβολιδάκης.

Σε περίπτωση που οι αφίξεις αυξηθούν κατά 20%, όπως αναφέρουν οι αισιόδοξες προβλέψεις, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες επιπλέον οι οποίοι πρέπει να περάσουν από διαβατηριακό έλεγχο όσο και έλεγχο αποσκευών, όπως ανέφερε ο κ. Πλιάκας.

Στις πρώτες κινήσεις για την επιτάχυνση του ελέγχου, είναι να τοποθετηθεί ένα ακόμη κιόσκι στο διαβατηριακό έλεγχο στο τμήμα των αφίξεων ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επέκταση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι η οποία καλύπτει το αεροδρόμιο ώστε να αυξηθεί άμεσα το προσωπικό.

Το επίπεδο ασφάλειας που οφείλει να δημιουργηθεί στις ζώνες τουριστικού ενδιαφέροντος αποτελεί το κλειδί για την έκβαση της τουριστικής περιόδου, ευθύνη την οποία επωμίζονται οι αστυνομικές Αρχές.

Ο σχεδιασμός της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης προβλέπει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα εποπτείας του οδικού δικτύου, έντονη και εμφανή παρουσία της αστυνομίας σε χώρους υψηλής επισημότητας όπως μουσεία και αρχαιότητες, ενώ για πρώτη φορά μετά την ουσιαστική κατάργηση τους , στελεχώνονται εκ νέου τα τμήματα τουριστικής αστυνομίας των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων του νομού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News