Ειδήσεις

SOS για την "οδύσσεια" των οδηγών στον κόμβο Αμαρίου

Απίστευτη πραγματικά είναι η ταλαιπωρία που συναντούν χιλιάδες οδηγοί και ιδίως ξένοι επισκέπτες της Κρήτης οι οποίοι κατευθύνονται από το Ηράκλειο προς τη δυτική Κρήτη, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες από τις ατέλειωτες ουρές οχημάτων που σχηματίζονται στην είσοδο του Ρεθύμνου.

Ο αποκλεισμός του ΒΟΑΚ λόγω έργων στο πλέον κομβικό σημείο, αυτό της ανατολικής πύλης εισόδου της πόλης, προκαλεί τεράστια προβλήματα στη ροή των οχημάτων, καθώς σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Οι οδηγοί χάνουν την υπομονή τους καθώς τις ώρες αιχμής δεν είναι υπερβολή να μεταφέρει κανείς ότι χρειάζεται αναμονή που ξεπερνά ακόμη και τη μία ώρα, ώστε ένα αυτοκίνητο να φτάσει από το Σφακάκι μέχρι τον κόμβο Μισιρίων, όπου τα οχήματα μπορούν να επιστρέψουν στο ΒΟΑΚ.

Η κίνηση εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, όπου η κατάσταση η οποία επικρατεί είναι απογοητευτική. Τα οχήματα κινούνται με βήμα σημειωτόν, με συνέπεια εκτός από την ταλαιπωρία των οδηγών ολόκληρη η τουριστική ζώνη στην περιοχή να παρουσιάζει μια απίστευτη εικόνα στα μάτια των ξένων επισκεπτών που έχουν καταλύσει στην περιοχή.

Παρά την ισχυρή δύναμη της Τροχαίας, η παρουσία της οποίας επικεντρώνεται στην περιοχή των Μισιρίων, όπου συναντώνται οι ουρές των οχημάτων που σχηματίζονται πάνω στο ΒΟΑΚ, με εκείνες της παλαιάς εθνικής οδού, η εικόνα είναι χαοτική ειδικά στα μάτια των ξένων επισκεπτών του νησιού.

Σχόλια