default-image

Βράβευσαν Σουηδούς με διακοπές στην Κρήτη

Κρήτη
Βράβευσαν Σουηδούς με διακοπές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο επέλεξαν ως προορισμό τους 16 Σουηδοί οδοντίατροι κρατικής κλινικής, με την υπηρεσία τους να τους παρέχει ολιγοήμερες διακοπές στο νησί θέλοντας να τους επιβραβεύσει για τα θετικά ερευνητικά και οικονομικά αποτελέσματα που έφεραν την προηγούμενη χρονιά. Οι Σουηδοί οδοντίατροι έρχονται πρώτη φορά στο νησί μας συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια της κλινικής κ. Μαρία Μαθιουδάκη, η οποία έχει κρητική καταγωγή και η οποία πρότεινε αυτό το ταξίδι, το οποίο κατενθουσίασε, όπως μας είπε, τους συναδέλφους της τόσο από επιστημονικής και πολιτιστικής άποψης όσο και από πλευράς φιλοξενίας.

Οι 16 Σουηδοί οδοντίατροι έφτασαν στο Ηράκλειο την περασμένη Τετάρτη και θα παραμείνουν έως αύριο Κυριακή. Στη διάρκεια της παραμονής τους, επισκεπτόμενοι διάφορες περιοχές της πόλης μας, ενθουσιάστηκαν από τις ομορφιές που έχει να επιδείξει το νησί μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες με τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου όσον αφορά επιστημονικά και οργανωτικά θέματα γύρω από την Οδοντιατρική, τις υπηρεσίες και τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον κρατικό τομέα.

Υψηλό επίπεδο

Όπως διαπιστώθηκε μέσα από τις συναντήσεις των Ηρακλειωτών και των Σουηδών οδοντιάτρων, το επίπεδο της οδοντιατρικής στο Ηράκλειο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δυο χώρες (Ελλάδα-Σουηδία) έγκειται, όπως αναφέρθηκε, στον κρατικό τομέα και στα γνωστά προβλήματα που σημειώνονται με τις παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους στη χώρα μας, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο κρατικό φορέα στη Σουηδία, ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους του.

«Οι Σουηδοί οδοντίατροι που είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε επισκέφτηκαν Οδοντιατρικές και Γναθοχειρουργικές Κλινικές της πόλης μας, όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους. Τους υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία αλλά και τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, στα πλαίσια γεύματος που τους προσφέραμε», είπε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Σταμάτης Χαρίτος.

«Tους έφερα να δουν την Κρήτη»

«Ήταν η πρώτη φορά που οι συνάδελφοί μου επισκέφτηκαν την Κρήτη. Η ιδέα να 'ρθούμε στην Κρήτη ανήκε σ' εμένα, καθώς ήθελα οι συνάδελφοί μου να έχουν μια εικόνα για τον εδώ τρόπο λειτουργίας των οδοντιατρικών κλινικών αλλά και να δουν ιδίοις όμμασι όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα που έχει να προσφέρει στον επισκέπτη το νησί μας. Επισκεφτήκαμε μεταξύ άλλων το ΠΑΓΝΗ, αλλά και αρκετά εξωτερικά ιατρεία στο Ηράκλειο. Όπως φάνηκε, τους άρεσε πολύ η Κρήτη και η κρητική φιλοξενία, από την οποία έμειναν κατενθουσιασμένοι», είπε συγκινημένη, που ως Κρητικιά η επιλογή της να φέρει τους Σουηδούς συναδέλφους της στο νησί όπου γεννήθηκε τους ικανοποίησε απόλυτα, η διευθύντρια της Σουηδικής Οδοντιατρικής Κλινικής Μαρία Μαθιουδάκη. Η κ. Μαθιουδάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Σύλλογο , τον Πρόεδρο του κ. Σταμάτη Χαρίτο και την κ. Λενα Καμπουράκη για τη φιλοξενία.  Σήμερα οι Σουηδοί οδοντίατροι , συνοδεία των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ ο σύλλογος παραθέτει και πάλι δείπνο προς τιμήν τους.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News