Ειδήσεις

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Μία ακόμη προσπάθεια διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Κρήτη προς άλλες χώρες της Ευρώπης ναυάγησε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο "Γιάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων.

Στα χέρια αστυνομικών έπεσαν τόσο ο 28χρονος Σύριος ο οποίος πλήρωσε αδρά για να ταξιδέψει για την Πολωνία, όσο όμως και η Ρουμάνα συνοδός του, μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, η οποία επιστρατεύτηκε για να ταξιδέψει μαζί του, ώστε να τον καθοδηγεί στη διάρκεια του ελέγχου στον οποίο υποβάλλονται οι ταξιδιώτες.

Η σύλληψή τους έγινε χθες λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα έκριναν ύποπτους τους δυο ταξιδιώτες και έκαναν φύλλο και φτερό τα έγγραφα που είχαν μαζί τους.  Ειδικότερα, στη διάρκεια του ελέγχου προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της διαμονής τους στη χώρα, έγινε αντιληπτό πως η 43χρονη καθοδηγούσε τον 28χρονο με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ ο 28χρονος επέδειξε  στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η πτήση τσάρτερ με την οποία είχαν σκοπό να ταξιδέψουν αναχώρησε κανονικά για την Πολωνία, ενώ ο Σύριος υπήκοος συνελήφθη καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η ίδια τύχη περίμενε και τη 43χρονη Ρουμάνα συνοδό του, η οποία δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αστυνομικών. Η περίπτωση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τη Ρουμάνα που είναι μόνιμος κάτοικος Νίκαιας Αττικής και φαίνεται να αποτελεί κρίκο ευρύτερου κυκλώματος.

Σχόλια