default-image

Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Φαιστού για το λιμάνι Τυμπακίου

Κρήτη
Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Φαιστού για το λιμάνι Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού κ. Φασομιτάκης με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε το μεσημέρι στο Τυμπάκι, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος, δεν κλήθηκε η δημοτική Αρχή στη συζήτηση για το λιμάνι του Τυμπακίου, υποστηρίζοντας μάλιστα σε κάθε τόνο ότι ο Δήμος είναι υπέρ του έργου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το μεγάλο αναπτυξιακό έργο καθώς αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στην πλατεία Τυμπακίου με κατοίκους και τοπικούς φορείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το έργο, οι σύλλογοι της περιοχής όμως κάνουν λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για τον τόπο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στις συζητήσεις.

Στο σημείο βρίσκονται μεταξύ άλλων οι βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός και κ. Διακάκη που συνομιλούν με κατοίκους της περιοχής.

H Cosco ενδιαφέρεται για το λιμάνι

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, «είχα επαφές και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ο οποίος ουσιαστικά έχει πολύ μεγάλη ευθύνη στη λειτουργία του κράτους και στις παραγγελίες που δίνονται για αναπτυξιακά έργα και στην Κίνα και στο εξωτερικό. Συνάντησα ακόμη το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας China Shipping η οποία έχει κύκλο εργασιών 500 δισ. και συνάντησα και το γενικό διευθυντή της Cosco - φίλο και δικό μου και της Ελλάδας - που έχει κάνει και τη σημαντική επένδυση στον Πειραιά, ο οποίος κι αυτός έχει κάνει κύκλο εργασιών 1 τρισ. ευρώ. Είναι πολύ ευχαριστημένοι για το έργο που έχει γίνει στην Cosco, ενώ ενδιαφέρονται για αυτά τα έργα για τις πύλες εισόδου και στον Πειραιά και στην Κρήτη.

Γιατί λοιπόν να μη δημιουργηθεί η προστιθέμενη αξία από τη συνεργασία και των τοπικών φορέων, των δημοτικών αρχόντων και των δημοτικών συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου, να έχουμε μια θετική προσέγγιση στο θέμα για να πιέσουμε να γίνουν αυτά τα έργα; Κανείς δε σου χαρίζει τίποτα, πρέπει κι εσύ να αγωνιστείς».

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News