Ειδήσεις

"Ναι" στην απεργία απο την ΕΛΜΕ Χανίων

"Ναι" στην πολυήμερη απεργία από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", ο κ. Γιάννης Τσαμαντάκης δήλωσε πως η άποψη της ΕΛΜΕ Χανίων ταυτίζεται πλήρως με αυτή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η αύξηση του ωραρίου, κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, όπως εξήγησε αναμένεται να φέρει αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι είτε κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά είτε να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας.

Την προσεχή Δευτέρα στο 1ο Γυμνάσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τις εξελίξεις. Σύσκεψη η οποία λαμβάνει όπως όλα δείχνουν τυπικό και ενημερωτικό χαρακτήρα αφού όπως διαφαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι εκπαιδευτικοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω.

«Δεν είμαστε άνθρωποι από άλλο πλανήτη. Δε θέλουμε να θέσουμε υπό καθεστώς ομηρίας του μαθητές», δήλωσε ο κ. Τσαμαντάκης ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για το τι θα γίνει αν τελικώς γονείς και μαθητές ζητήσουν από τους καθηγητές να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σχόλια