default-image

Αποκλεισμένοι εκατοντάδες Ηρακλειώτες από το ΕΣΥ

Ηράκλειο
Αποκλεισμένοι εκατοντάδες Ηρακλειώτες από το ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματική είναι η αύξηση των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών στο Ηράκλειο. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ολοένα και περισσότεροι αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκουν βοήθεια από το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο λόγω της τεράστιας προσέλευσης και των αυξημένων αναγκών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών-εθελοντών, διαφόρων ειδικοτήτων, στους οποίους παραπέμπει τους ασθενείς που χρειάζονται ειδική διερεύνηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου χρόνου λειτουργίας του ιατρείου ο κύριος όγκος των πολιτών που φτάνουν στην πόρτα του ιατρείου είναι Έλληνες (περίπου το 75%), οι οποίοι έχουν χάσει το δικαίωμα στις παροχές κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ρυθμός αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Επίσης μόνο κατά το πρώτο οκτάμηνο της λειτουργίας του Ιατρείου έχουν γίνει 435 επισκέψεις, 304 συνταγογραφήσεις και 236 εμβολιασμοί.

Σε δήλωσή τους οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου τονίζουν ότι με τη δράση τους δε θέλουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία, η οποία απέχει από τις υποχρεώσεις της. Αντίθετα, θέλουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια όλων και τη διαρκώς βαλλόμενη κοινωνική συνοχή, με στόχο την ενεργητική διεκδίκηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο οποίο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι.

Με σχετική του αναφορά, ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.              

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News