Ειδήσεις

ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις

Υπερψηφίστηκε με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το απεργιακό πρόγραμμα.Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που θα τεθεί υπό την κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ προτείνεται:

  

-24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και -Πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ΕΛΜΕ στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την Τετάρτη 15/5.Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία, θα ξαναγίνουν Γ.Σ. έως τις 24/5 για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας σε νέα άτυπη ενημέρωσή του σήμερα τονίζει ότι «οι τακτικισμοί του 11μελούς ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ή τρίωρες στάσεις εργασίας και η λήψη της απόφασης από τις Τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών για 5μερες επαναλαμβανόμενες, με κάλπες ή χωρίς κάλπες, με το όριο της συμμετοχής στις κάλπες το 30% ή χωρίς όριο συμμετοχής, το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ακόμα και εάν μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών».

Στην Κρήτη

Συνάντηση καθηγητών, συλλόγων γονέων , 15μελών συμβουλίων των μαθητών και σωματείων τη Δευτέρα το απόγευμα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρο Μάρκου στο ράδιο 9,84.

Ο κ. Μάρκου εξήγησε παράλληλα για ποιο λόγο οι καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν τώρα σε κινητοποιήσεις.

Σχόλια