default-image

Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία

Ελλάδα
Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόλαβε να το ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία, και έσπευσε το Μέγαρο Μαξίμου να το "ξε-ανακοινώσει"!

Όπως ενημερώθηκε από το Μαξίμου, οι προβλέψεις του χρειάζονται περεταίρω επεξεργασία, την οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. 

Όπως μετέδωσε το Mega, υπήρξαν έντονες πιέσεις προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

Ακόμη, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News